Kako do nakupa poceni vzmetnice ustrezne dimenzije?

V tem prispevku, smo se za vse, ki se sprašujete katero vzmetnico kupiti, potrudili pripraviti odgovore, ki vam bodo olajšali, pohitrili in predvsem pocenili nakup vzmetnice.

Če boste podrobno prebrali spodnje nasvete, boste sigurno prišli do cenejše vzmetnice. Hkrati pa boste nakup ležišča oz. ustrezne vzmetnice, za vaš primer, opravili hitreje.

Iskanje odgovora katero vzmetnico kupiti, se naj začne….

katero vzmetnico kupiti
Se sprašujete katero vzmetnico kupiti?

Ker je ponudnikov vzmetnic, na trgu res, že ogromno, vam svetujemo, da najprej ponudnike, sortirate na tiste, ki omogočajo nakup, prilagojen vašim potrebam. Če iščete vzmetnice na obroke, si na ožji seznam prodajalcev vzmetnic, dodajte le tiste, ki obročen nakup vzmetnice tudi omogočajo, sicer pa vsi tisti, ki kupujete vzmetnico, glede na ceno, verjetno že veste, da vzmetnice najceneje dobite pri priznanih prodajalcih vzmetnic.

Slovenski, verjetno najbolj znan, prodajalec vzmetnic, pri katerem so vzmetnice res poceni, so pa dobavljive tudi v vseh stanardnih dimenzijah, je Pohištvo123.si, ki zraven res široke ponudbe in poceni vzmetnic od šlarafije, do žepkastih vzmeti, ponuja še vse možne sodobne dodatke pri vzmetnicah (antialergijske komponente, snemljive prevleke, žepkastno vzmetenje, mehkejša ležišča, spominsko peno, trša ležišča, itd…).

Preden se pri komerkoli odločite za nakup vzmetnice, tudi preverite ali obstaja kak Vodič za nakup ležišča, saj ni vseeno katero ležišče boste izbrali. Navsezadnje na vzmetnici spimo skoraj tretjino svojega življenja, obenem pa vzmetnice ne kupujemo za 2 leti.

Zato se je zelo priporočljivo poučiti katero vzmetnico kupiti za naš stil spanja. Najpogosteje se seveda nakup vzmetnice, še vedno opravlja tako, da se obišče kak spalni studio, a ljudje, ki nimate na razpolago dovolj časa, za obisk spalnih salonov, lahko danes, na srečo, zelo kakovosten nakup vzmetnice, opravite tudi že preko spleta.

Bodite pa pozorni, ko preglejujete ponudbo  med različnimi ponudniki, da ta, ki vam ponuja vzmetnico, nudi tudi postelje, ležišča, počivalnike, vzglavnike, posteljnino in drugo.

nakup vzmetnice

Kako do dobre cene vzmetnice? Kakšne so cene vzmetnic v povprečnem ceniku ležišč?

Seveda se večina izmed kupcev vzmetnic, zanima za kakovosten, a hkrati tudi cenovno ugoden nakup vzmetnice. Zato odgovor na vprašanje katero vzmetnico kupiti, v praksi, vključuje tudi raziskovanje cenikov vzmetnic različnih ponudnikov.

V zadnjem času, tudi Slovenci, vedno bolj gledamo tudi za ceniki vzmetnic v tujini (1).

Je pa res, da na ceno vzmetnic, močno vplivajo dimenzije vzmetnic, klasične dimenzije vzmetnice, s srednje trdim ležiščem, višino 18 cm ter komponentami pene, tkanine ali s samo kovinskim vzmetenjem, pride okrog 100€, sicer pa boste z nekaj več brskanja po spletnih trgovinah z vzmetnicami, vzmetnico standardnih dimenzij, dobili tudi za manj denarj (okrog 70€).

Pri raziskovanju cen vzmetnic bodite pozorni na višino vzmetnice, ki lahko v nekaterih primerih, tudi pri ceni 80€ za vzmetnico, predstavlja kar 23 cm, ali pa boste za nižjo ceno, npr. 60€, dobili vzmetnico, ki omogoča točkovno prilagajanje ter dodatno vsebuje 4 ali 5 cm plasti spominske pene.

Pri raziskovanju cen vzmetnic tudi ne pozabite preveriti aktualnih ponudb vzmetnic, ker imajo ogromno ponudnikov, v različnih časovnih obdobjih akcijske cene vzmetnic, vzmetnice na razprodaji ali pa so najnižje cene vzmetnic doseženo skupaj s prodajo v akciji letvenih delov, vzglavnikov ali drugega spremljevalnega, spalnega programa.

Ker seveda vsi ponudniki po vrsti zagotavljajo najbolj ugodne cene vzmetnic, svetujemo, da si pri raziskovanju in primerjanju cen vzmetnic, vzamete nekaj več časa.

cena vzmetnice

Katera dimenzija vzmetnic in jogijev je prava?

Standardna dimenzija vzmetnice za odraslo osebo, pri enojnem jogiju, je 90 x 200 cm, zakonska vzmetnica ima standardno dimenzijo 160 x 200 cm. Posebne mere imajo otroške vzmetnice.

Ker so cene vzmetnic najbolj povezane ravno z dimenzijami vzmetnic, bodite pri raziskovanju in primerjanju različnih vzmetnic še posebej pozorni, še posebej, če vam posteljni okvir omogoča, da dimenzijo vzmetnice tudi spremenite (npr. 180x 200, ali 120 x200).

Praviloma velja, da mora biti dimenzija vzmetnice po njeni dolžini vsaj 10 cm daljša od višine največje človeka, ki bo na vzmetnici, tudi spal (v primeru, da na vzmetnici ležita dve, odrasli osebi) (2).

Oznake: Vzmetnice katero kupiti