Table, uniforme in logotip – zakaj ne smete biti brez

Ste se kdaj vprašali kaj imajo skupnega table, uniforme in logotip?

Če je vaš posel gostilna, ali pa kurirsko dostavno podjetje, ali pa proizvodno podjetje – kakršno koli proizvodno podjetje, potem je čas, da si postavite to vprašanje.

Table, uniforme in logotip

Zakaj je pomembno vedeti kaj povezuje table, uniforme in logotip vam razložimo kratko in konkretno v spodnjem opisu

Ste že kdaj vstopili v gostilno in zmedeno pogledali naokrog, ker niste mogli ugotovit kdo je natakar in kdo gost. To se zelo pogosto dogaja – pravzaprav redno, kadar gremo po trgovinah.

Se vam je kdaj zgodilo, da ste prijazno mladenko pobarali »a mate to srajco v številki 43« ona pa vas je prestrelila s pogledom in zasikala »a vam zgledam, ko trgovka?!«

Kaj menite, bi bili v tej zadregi, če bi natakarje odeli v predpasnike v barvi gostilne? Bi bili deležni sikanja znervirane dame, če bi trgovina trgovke oblekla v srajce z izvezenim logotipom trgovine na hrbtu?

Ne – če bi imeli ti zaposleni delovne obleke oz. uniforme te zadrege ne bi bilo. In pika.

Pa gremo naprej: zakaj je pomembna tabla

Naj najprej razložimo o katerih tablag teče beseda. Mislimo seveda na table, ki visijo na pročelju stavbe v kateri je podjetje. XX d.o.o. Mislimo na označevalne table, ki povejo kako do podjetja XX d.o.o.. Mislimo na table, ki so našraufane na fasado na primerni višini in jasno (!!) komunicirajo – sporočajo, da je podjetje XX d.o.o. tu. Na tem naslovu,.

Zakaj hudi*a je pa tabla pomembna?!

Ummm… se vam je kdaj zgodilo, da ste prišli pred velikostavbo v kateri je množica različnih podjetji. Vsaj ena taka je v vsakem slovenskem mestu. Kakšna stara, realsocialistična poslovna stavba v kateri je pred 40 leti kraljevalo ponosno podjetje, ki je izdelovalo emajlirane lonce recimo. Sedaj pa si vsako nadstropje deli kopica podjetnih mikro podjetji. Žal so tudi njihove označevalne table proporcionalne z njihovo velikostjo: mikro majhne. Prevečkrat je tako.

In ko vstopite v tak poslovni objekt, dodobra znervirani, ker ste orbitirali okrog in iskali parking, sedaj še dodatno orbitirate gor in dol čez nekaj nadstropji (ne, lift ne dela že od 2012). Nikjer ni ne duha ni  sluha o tabli, da je podjetje XX d.o.o. sploh v tej stavbi. Čas sestanka se bliža, bojite se da ne boste zamudili, preverjate v mailu na telefonu, a ste sploh na pravem naslovu. Ugotovite da ste. Jih kličete – telefon zvoni v prazno.

Verjamemo, da ne rabimo več razlagati zakaj je tabla pomembna za podjetje.

In še zadnji, a najpomembnejši »igralec«: LOGOTIP

Zakaj je pomemben logotip:

  • Če ni logotipa ni vidne, dovolj velike table.
  • Če ni logotipa se ne ve v kakšni barvi naj bo predpasnik,
  • Če ni logotipa ni kaj natisniti na hrbet srajce brhkih prodajalk.
  • Če ni logotipa, se podjetja ne bi ločila eno od drugega ne na prvi, ne na drugi, ne na deseti pogled. Če ni logotipa, ni dobre vizualne komunikacije.

Kaj potrebujete, da pridete do dobrega logotipa?

Informacijo in zavedanje, da je logotip orodje za izgradnjo in formiranje vašega imidža. Potrebujete informacijo kako pomembna je dobro narejena Kreativ – na celostna grafična podoba in logotip kot njen osrednji del.

Ne verjamete? Poglejte si tale filmček in se informirajte kako pomembna je celostna grafična podoba (CGP) in logotip:

Oznaka besedila:Table, uniforme in logotip