Strešna kritina iz pločevine

Spodaj opisujemo kakšna je strešna kritina iz pločevine.

Strešna kritina iz pločevine ( njene pozitivne lastnosti)

Strešna kritina postaja čedalje bolj priljubljena. Razloge za priljubljenost strešnih kritin gre iskati v njihovi vzdržljivosti, prilagodljivosti, obstojnosti, lahkosti in trdnosti – to pa so lastnosti, ki omogočajo pločevinasti strehi, da ostane učinkovita in estetska še vrsto let po montaži.

Odporna je na razne vremenske razmere, kot so toča, veter, vročina, mraz in sneg. Strešna kritina je potresno varna, odporna na UV žarke in ognjevarna.

Ker je zelo lahka jo smemo montirati na starejše objekte, katerih ostrešje ne bi preneslo prevelikih obremenitev, strešno kritino pa lahko iz istega razloga namestimo tudi čez obstoječo kritino.

Strešna kritina iz pločevine omogoča uresničevanje različnih arhitekturnih zamisli, saj lahko kritino izdelamo po meri – prilagodimo širino in dolžino, hkrati pa je primerna za skoraj vse naklone.

 

Strešna kritina iz pločevine

CNC obdelava pločevine za strešno kritino

CNC obdelava pločevine omogoča razrez aluminija najrazličnejših širin, lasersko natančno obdelavo, izsekavanje in vrtanje pločevine in izdelavo pločevinastih robov ter upogibanje pločevine. CNC naprave lahgko obdelujejo plošče dimenzij od 300 x 300 mm in vse do dimenzij 2000 x 1500 mm. Ob tem, da je posamezen obdelovan material (jeklo, kovina, pločevina,..) lahko težak tudi do 10 ton.

Strešna kritina iz pločevine ( in njena zgodovina)

Razvoj strešne kritine iz pločevine se začenja 970 let pred našim štetjem – s postavitvijo bakrene kritine na templju v Jeruzalemu. Uporaba bakrene strehe je bila zaradi svoje visoke ekonomske vrednosti rezervirana predvsem za dražje objekte in cenjena zaradi svoje odpornosti na potrese in močne vetrove.

Po začetku uporabe odtočnih sistemov pa tudi zaradi čistosti vode, ki se je shranjevala. Z razvojem industrije se je omogočila masovna in avtomatizirana proizvodnja kovinskih kritin, ki so se v začetku uporabljale za industrijske objekte in kasneje tudi v individualnih domovanjih.

 

Še nekaj značilnosti …

Strešna kritina je na voljo v različnih oblikah, na izbiro je velika paleta barv, narejena pa je lahko v več kvalitetnih razredih. Boljši kot je kvalitetni razred, večja je tudi garancija.

Kritina je dobavljiva tudi s filcem proti kondenzu, za objekte kjer ni možno zagotoviti zračnega mostu. Na voljo pa je tudi strešna kritina iz pločevine z izolacijo.

Če se odločate za kritino, preverite možnosti iz katerih je lahko kritina tudi iz drugih materialov.

 

Oznake besedila: Strešna kritina iz pločevine