Steklene tuš kabine so na voljo v številnih kombinacijah

Kopalnica je pomemben del vaše hiše. Zato je pomembno ustvariti kopalnico, ki bo hkrati estetsko prijetna, pa tudi zelo funkcionalna. Konec koncev si vsak želi, da je prostor, kjer preživi relativno veliko časa, hkrati tako udoben, kakor tudi uporaben! Pomemben sestavni del kopalnice je tuš kabina. Že sama misel na nakup in namestitev steklenih vrat ali steklene tuš kabine je lahko precej zastrašujoča.

Odločitev, kakšno tuš kabino izbrati, je zelo pomembna. Da bi vam le to malo olajšali, vam ponujamo nekaj idej, ki vam bodo vsaj malo pomagale pri izbiri opreme za kopalnico. Zato smo pripravili  pripravili nekaj priljubljenih kombinacij tuš kabin, ki ustrezajo povprečni kopalnici. V nadaljevanju poiščite nekaj idej za steklene tuš kabine, za dodatne informacije in nasvete pa se lahko obrnete tudi na Steklarstvo Breg, kjer vam bodo z veseljem pomagali!

Steklene tuš kabine – nekaj priljubljenih kombinacij

Obstaja veliko kombinacij tuš kabin, ki jih jih je na voljo, spodaj pa je nekaj predlogov in načinov namestitve le teh.

"<yoastmark

Klasične kotne steklene tuš kabine

Oblikovalski slog, primeren za vogal kopalnice, je uporaba visokokakovostnega stekla brez konstrukcije. Takšna postavitev omogoča odlično prilagoditev in enostavno namestitev neposredno na steno. Pri tej postavitvi se steklena vrata namestijo na elegantno okovje, kvadratna oblika tega sistema, pa se odlično ujema s pravokotnim ohišjem.

Polkrožne steklene tuš kabine

Sodoben slog polkrožne steklene tuš kabine je namenjen za prostorsko omejene ali majhne kopalnice. Pri nekaterih kopalnicah, bo prostor, ki se uporablja, kot prostor za tuširanje, precej omejen. Še posebej to velja za tiste kopalnice, ki so kombinirane s sanitarijami. V takšnih prostorih je priporočljivo uporabiti enostavno tuš kabino z drsnimi vrati. Steklena drsna vrata so idealna za majhne prostore, saj se v nasprotju s klasičnimi vrati, ne odpirajo navzven.

Steklena vrata in ostale površine tuš kabine so enostavna za čiščenje. Steklene površine namreč omogočajo preprosto odstranjevanju mila in umazanije ter enostavno namestitev.
 

Izbira prave kopalniške opreme

Že tako je plezanje v kopalno kad in plezanje iz nje težavno. Še posebej je to težavno v majhnem prostoru. Zakaj potem ne bi kopalne kadi preprosto zamenjali s tuš kabino? Mnogi uporabniki se namreč odločajo za tuš kot nadomestilo za svojo kopalno kad. Predvsem starejši ljudje ne želijo več plezati v kad in iz nje. Ukrivljena stena tuš kabine omogoča veliko manevrskega prostora, steklo pa omogoča tudi dostop svetlobe.

Koristni nasveti: Razlike med “walk in” garderobnimi omarami in vgradnimi omarami