Silikonske štampiljke so cenejše, toda ali so tudi boljše?

Silikonske štampiljke ali tudi prozorne štampiljke so se v zadnjem času zelo uveljavile med ustvarjalci. Razlog za to je predvsem cenovna dostopnost, saj se njihove cene začnejo že pri komaj nekaj evrih. Premosorazmerna z njihovo ceno pa je tudi kvaliteta, zato velja opozoriti na nekaj dejstev.

Silikonske štampiljke različnih kvalitet

Več ko boste imeli v svoji domači zalogi silikonskih štampiljk, bolj jasno vam bo, da obstajajo zelo različne njihove kvalitete. Tiste najcenejše so zelo mehke, odtis je posledično netočen, zamazan ali zapackan. Rado se tudi zgodi, da bodo čez čas postale zelo trde, s tem pa se bo poslabšal njihov odtis.

Kako torej vedeti katera silikonska štampiljka je dobra?

To boste težko vedeli, kajti štampiljke, ki jih v trgovini držite v rokah, težko precenite njihovo kvaliteto. Vodilo naj vam bodo priznane znamke, kot so Hero Arts, Penny Black, Lawn Fawn in druge. Dejstvo je, da gre za preizkušene znamke, ki vas ne bodo razočarale.

Štampiljke Ustvarjalni dotik so kvalitetne

Na domačem trgu boste srečali tudi silikonske štampiljke Ustvarjalni dotik, ki so prav tako kvalitetne. Pohvalijo se lahko s slovenskimi napisi za različne priložnosti: od krsta in birme do poročnih in rojstnodnevnih verzov. Zagotovo vam bodo napisi prišli zelo prav, sploh če radi ustvarjate.

Kako hraniti silikonske štampiljke?

Silikonske štampiljke hranite v temnem prostoru, bodisi v mapi bodisi v škatli, stran od neposredne UV svetlobe. Prav tako jih umaknite od neposrednih virov toplote, kot so radiatorji ali sončna svetloba, ki s svojimi UV žarki še dodatno deluje kvarno na omenjene štampiljke. Največkrat jih imajo ustvarjalke kar v kakšnem predalu.

Če boste dobro skrbeli za prozorne štampiljke in če bodo le te dobre kvalitete, boste lahko še dolgo uživali ob njih. Ponujajo ogromno kreativnih možnosti, ki jih velja izkoristiti sebi v prid. Pa prijetno in veselo ustvarjanje vam želimo s silikonskimi štampiljkami.