Prednosti team building delavnic

Če smo že govorili o spoznavanju novih prodajnih poti preko team building delavnic, v članku, ki si ga lahko preberete na povezavi (pri dnu članka), si dajmo v tem, istem duhu, v spodnjem besedilu natančneje pogledati še prednosti, ki jih prinaša team building druženje. Spodaj so zato opisane glavne prednosti team building delavnic.

Prednosti team building delavnic

Izboljšanje komunikacije med zaposlenimi

Prednosti team building delavnicGlede na to, da se vaši zaposleni praviloma družijo le znotraj svojega delovnega okolja in kot posamezniki le redko gredo na pijačo po delovnih obveznostih, največkrat po dva ali trije skupaj, je team building delavnica primerna za enkratno druženje in sprostitev vseh na enem, samem dogodku in mestu.

Skozi različne igre, ki jih organizirate za svoje zaposlene, lahko tako dosežete, da se med seboj še bolje povežejo, predvsem pa se naučijo in spoznajo nove veščine komuniciranja.

Če npr. v nekem delovnem okolju vaši zaposleni komunicirajo pretežno ustno (npr. v pisarni), se lahko skozi različne team building programe, naučijo veščin sodobnih komunikacijskih poti (npr. skype, interno komunikacijski sistem, viber, what’s up, itd..).

Ključno pri tem je, da za družabne igre na team building pač izberete igre oz. program, ki omogoča krepitev komunikacijskih veščin.

Razreševanje sporov in konfliktov

Če opazite, da zaradi stresnih delovnh situacij, pogosto pride do konflikotv znotraj vaših ekip, si na team building delavnici preprosto omislite program, kjer udeleženci skozi igro, simulirajo konfiktne in napete situacije.

V takšnih igrah zaposleni spoznajo pomen sposobnosti poslušanja drugih, pomen potrpežljivosti ter veščine uspešnega in učinkovitega pogajanja. Slednje veščine pridejo še posebej prav, če imate na team building delavnici, ekipe iz vaših prodajnih služb.

Priporočamo še: Spoznavanje sodobnih prodajnih poti na team building delavnici

Izboljšanje samozavesti

Ni je večje priložnosti in možnosti za izboljšanje samozavesti svojih zaposlenih, kot okolje v katerem se zaposleni zabavajo in počutijo sproščeno.

Sproščenost in samozavest gresta z roko v roki na dogodkih in v situacijah, ko ni nobenega pritiska na zaposlene in, ko ni potrebno loviti nobenih poslovnih rokov in ciljev.

V ta namen na team building delavnici organiziramo preprosto igro simulacije samozavestnih zaposlenih v katerih obrnemo vloge. zaposleni postanejo “šefi”, vodje pa postanejo “zaposleni”.

Iz takšne igre nastane ogromno smešnih situacij in prigod, ob katerih pa se vsak udeleženec zase, malo vseeno povpraša o tem, kako ga vidijo drugi na skupnem delovnem mestu.

Igra zamenjave vlog na team buildingu je pravi “eye opener” za mnoge zaposlene, ki sicer niso sposobno drugače videti svoje slike o sebi.