Poročni fotografi obožujejo poroke na Krasu

Poroka na Krasu je poroka v okolju, s katerim se ponaša le Slovenija. Ni več skrivnost, da se slovenski Kras uvršča med bisere slovenskih turističnih destinacij. Tako kot se odvija promocija vseh kraških znamenitosti, vrednih ogleda, tako je skupaj s promocijskimi akcijami v korak stopila tudi poroka na Krasu. 

In res, tako kot je že sam po sebi fotogeničen Kras, tako so fotogenične tudi poroke na Krasu. Nič čudnega torej, da je se fotografi radi vračajo na Kras. Tako k vsem naravnim in kulturnim znamenitostim kot k poročni fotografiji. 

Prav pri poročnih fotografih boste v njihovih poročnih albumih zlahka našli zapis “na Kras se je vedno lepo vrniti” ali pa “poroke na Krasu so vedno tako fotogenične” in podobno. In mi se strinjamo. 

 

poroka-kras

 

Zato danes razkirjemo:

  • zakaj je poroka na Krasu tako posebna
  • kako poroka na Krasu izgleda skozi objektiv
  • katere so priljubljene poročne lokacije na Krasu

Poroka na Krasu – zakaj je tako posebna?

Če ste že kdaj obiskali slovenski Kras, potem boste razumeli kaj pomeni, ko rečemo, da je energija na tem koncu Slovenije res posebna, drugačna. Burja in kamen sta jo izobllikovala po svojem navdihu. In ta navdih je izjemen. Kraška krajina ni nikjer dolgočasna. Čeprav ravninska, se ponaša z mnogoterimi raznolikostmi.

Kras je hkrati dvoje – je grob in je nežen. Razkriva vso svojo robustnost in hkrati vonj po nedolžnosti. Tisti, ki ste že bili, boste razumeli, za druge pa – priporočamo obisk!

 

poroka-na-krasu

 

Zdaj utegnete razumeti, da tako kot je facinantna kraška krajina – na stiku med morjem in nebom – , tako je izjemna in posebna tudi poroka na Krasu. Ponaša se z unikatno kulinarično izkušnjo, vinogradi in posledično odličnim vinom, gostoljubljem, romantičnimi razgledi zahajajočega sonca in raznolikimi poročnimi lokacijami. 

Odločitev, da si želita poroke na Krasu je, vsaj po našem mnjenju, dobra odločitev!

Kako poroko na Krasu vidijo poročni fotografi?

Ta izjemno fotogenična kraška kraška krajina in vse njeni pripradniki so razlog, da se fotografi na Kras radi vračajo – in ja, nekateri tudi zgolj zaradi fotografskih seans. Nekateri trdijo, da je svetloba v teh koncih Slovenije drugačna, bolj fotografska in seveda bolj pisana na kožo fotografom. Kdo bi vedel. Narava že sama ve, kaj storiti, da je v očeh občudovalcev videti bolj magična.

Ta kraška domačnost, očara tudi bodoče mladoporočence in nad njo so seveda navdušeni tudi poročni fotografi, kot eden ključnih elementov sanjske poroke. Ko ugasnejo ognjemeti poročnega slavja ostanejo spomini in poročne fotografije so tiste, ki spomnijo na idiličnost poroke same in seveda tudi lokacije, kjer se je poroka odvijala. 

 

porocni-fotograf

 

Poročni fotograf zna poročno lokacijo spremeniti v še bolj šarmanto kot je. Fotografije porok na Krasu so res romantične, v kombinacijah s pridihom starinskosti in modernost, pa dajejo občutek brezčasnosti. 

Preberite še: Kaj počne cvetličar in zakaj je vredno izbrati ta poklic

Poročne lokacije na Krasu

Poročne lokacije na Krasu se ponašajo z raznolikostjo. Od razkošnih vil do manjših gostiln. 

Poglejmo nekatere:

➡ Hiša posebne sorte

Nahaja se v Štanjelu. Ponaša se z odlično kulinariko in romantičnem ambientom.

➡ Lipica

Konji in nešteto možnosti za poročne obrede.

➡ Turistična kmetija Benčič

Tipična kraška domačija, v senci velikega oreha. Z vrsto domačih kraških dobrot.

➡ Jama Vilenica

V ambientu najstarejše turistične jame v Evropi. 

➡ Hiša Krasna

Preprosto krasna se nahaja v vasi Lokev.

Poročnih lokacij na Krasu je res veliko. Zato bo brskanje med njimi nadvse zabavno. Kar pa vam polagamo na srce. Vse imajo eno izjemno lastnost: gostoljublje. Tega boste res deležni v veliki meri. Kraševci res nimajo nič skupnega s kamnom. Ali so mogoče prav zaradi le tega razvili svoj mehak čut in veliko srce!

Kako izbrati pravo poročno lokacijo

 

porocna-lokacija-kras

 

Izbira poročne lokacije je ena prvih opravil, ko pričnemo načrtovati poroko. Kako izbrati pravo?

Korak za korakom, z odgovori na vprašanja:

  1. Kakšen stil poroke bova imela?
  2. Kdaj se bova poročila – poleti, pozimi?
  3. Kakšne so najine želje glede lokacije – kaj vse naj lokacija ima?
  4. Koliko bo povabljenih?
  5. Kakšen je najin poročni finančni vložek?

To so ključne iztočnice. Ko odgovorita nanje, se nabor zmanjša! Zato, predlagamo, najprej si naredita listo kaj želita in kaj ne, šele na to se odpravita na splet ali na teren za iskanje prave poročne lokacije. Verjemita, lažje je, ko so nekatere stvari jasne in določene.