Polaganje naravne trave

Spodaj so napisani nasveti za polaganje naravne trave.

polaganje naravne traveOdločitev, da bi položili novo, naravno travo, je za marsikoga  lahko zelo velika in draga odločitev, toda, po tem, ko jo položimo in je nova, naravna trava, zakoreninjena, bi morali imeti zdravo in bujno trato. Na katero boste ponosni, še posebej, če boste upoštevali spodnje nasvete.

Pomembno je, da se zavedate, da se potrebe po oskrbi nove, naravne trave, na dvoriščih, spreminjajo glede na čas in podnebje v katerem živimo. Če položimo novo naravno travo jeseni (september / oktober), boste morali z njo rokovati drugače, kot, če razmišljate o polaganju vaše nove trate v poletnih mesecih, ko bi moralo biti vreme (v teoriji) toplejše, hkrati pa bo trava potrebovala veliko več pozornosti in zlasti vode.

Če ste na območju s pogosto prepovedjo namakanja in zalivanja, boste morda morali polagati novo travo bodisi ob ukinitvi prepovedi ali,ko se bo vreme hladilo. Če ocenjujete, da samostojno ne boste zadovoljivo položili nove trave, si lahko navodila za polaganje naravne trave, ogledate tudi na spletni strani specialistov za namakalne sisteme.

Nasveti za polaganje naravne trave

Takoj, ko je nova zelenica postavljena, se prepričajte, da jo dobro zalepite. To je očitno, še posebej, če ste na območju, kjer obstaja prepoved namakanja, zato je polaganje v jeseni lahko dobra ideja. Veliko časa morate zalivati ​​na tleh, obenem pa je to prvo zalivanje nove, naravne trave, najpomembnejše. Voda naj se namaka do tal spodaj.

Vodo morate vaši novi travni ruši dodajati vsak dan po tem, ko je bil travni tepih prvič položen – slednje pa naj velja za vsaj prva dva tedna.

Če je vreme toplo, ko je položena nova trava, se prepričajte, da jo zalivate zgodaj zjutraj ali pozneje zvečer, kar preprečuje, da voda izhlapi v soncu. Morda boste morali dnevno zalivati ​​večkrat, še posebej pa se tega držite, če ste travni tepih polagali v toplem poletju.

Če je temperatura pod 10 C, kot je to npr. jeseni, dnevno zalivanje ne bo potrebno. Če želite vedeti, kdaj morate vodo na novo politi po travni ruši, preverite to na spodnji strani, ki mora biti tam, ves čas še približno mesec dni po tem, ko je bila travna ruša položena.

Po tem času lahko zmanjšate količino zalivanja.

Bodite previdni, da ne zalivate prekomerno svojega novega, naravnega tepiha, saj lahko to spodbudi bolezen trate. Če ste se namenili za vaš novi travni tepih uporabiti avtomatski namakalni sistem, ga za prve dni položene travne ruše, izklopite.

Dvignite kotiček travnega tepiha in preverite njegovo spodnjo stran – ta mora biti vlažna in temna, vendar ne mokra. 

Ne hodite po novem travnem tepihu, dokler njene korenine ne poženejo v tla. To lahko traja več tednov. Kdaj so korenine ukoreninjene, boste vedeli, saj ne boste mogli enostavno dvigniti kotička svojega novega tepiha.
Če je vaša nova travnata površina postavljena na pobočju, lahko traja dlje časa, zato travni tepih tam pustite malo dlje – morda šest tednov, da se ukorenini.

Preden kosite novo travno rušo, počakajte vsaj nekaj tednov in ko kosite, se prepričajte, da kosilnico nastavite na eno od najvišjih nastavitev rezanja. Pri košnji v jeseni in zgodnji pomladi je najbolje uporabiti eno od najvišjih nastavitev rezanja na kosilnici (1, 2)

Gnojenje trave nekajkrat letno bo pripomoglo k ohranjanju zdravja naravne trave. Večina ljudi to počne spomladi in jeseni.

Oznake besed: Polaganje naravne trave