Počivalniki in njihove prednosti glede na vrsto

Glede na to, da je naša strast, notranja oprema, je prav, da se v naših blog zapisih, na področju notranjega opremljanja, dotaknemo ne samo pohištvenih kosov, ki jih sicer tolmačimo kot klasične pohištvene elemente, ki jih vsebuje vsak bivalni prostor, ampak, da med interier elementi pogledamo tudi med tiste, ki se praviloma ne znajdejo v vseh stanovanjih. Med te nedvomno sodijo tudi počivalniki.

Počivalniki nedvomno sodijo med tiste pohištvene kose, ki jih je že z malenkost več brskanja po spletu, mogoče najti v najrazličnejših oblikah, iz najrazličnejših materialov in na koncu, koncev tudi za najrazličnejše namene.

počivalnikiPri izbiri počivalnika kot dodatka osnovnemu interierju našega stanovanja, je za užitek ob počivanju na njem, treba upoštevati marsikateri nasvet, saj se lahko ob poplavi njihove ponudbe hitro zgodi, da počivalnik, ne bo ustrezal našim potrebam in željam, s katerimi smo se sploh podali v nakup počivalnika.

Počivalniki se danes praktično ponujajo na vseh večjih spletnih straneh: tako so zelo poznani npr. počivalniki lido, pa relax, počivalniki harvey norman, lesnina, ikea, itd… A, da bi našli zase najbolj primernega in, da naše iskanje ne bi potekalo predolgo, se vseeno preden se lotimo obiska vseh salonov, o počivalnikih raje pozanimajmo na spletu.

Počivalniki se namreč v osnovi ne razlikujejo samo po ceni, barvi in materialih iz katerih so izdelani, temveč predvsem in tudi po namenu, za katerega jih nameravamo koristiti.

Tako so nekateri tipi počivalnikov resnično namenjeni zgolj sproščanju (npr. relax počivalniki ali za savne), drugi so namenjeni sproščenemu branju naših knjig, spet nekateri so bolj masažni, pa dizajnerski in okrasni, pa poslovni ter z dodatki, kot so naslonjala ipd…

Električni so recimo ena izmed takšnih specifik, kjer moramo biti pozorni, da kupimo takšne, ki imajo vtičnico ali električni kabel napeljan na strani, kjer se tudi v našem prostoru nahaja električna vtičnica – v nasprotnem primeru se nam zna pripetiti, da bo električni kabel potekal vzdolž dnevne sobe v kateri bo počivalnik stal.

Usnjeni počivalniki, po drugi strani, imajo npr. lastnost, da so bolj hladni. Čeprav trpežnejši kot počivalniki iz tekstila ter tudi lažje pralni in vzdrževani, se usnjeni počivalniki prej znajdejo v poslovnih prostorih in pisarnah – tekstilni počivalnik bo, po drugi strani, bolj primeren za otroško sobo ali kak drug prostor.

Nekateri imajo na primer ločeno naslonjalo za noge in roke. In tudi premičen ledveni del. Če so tovrstni še dodatno opremljeni z masažnimi nastavki, pa jih že lahko uporabimo za welness, savne, fitnes in podobno. Seveda imajo dodatnim funkcionalnostim in specifikam, temu primerno tudi višjo ceno.

Delovanje električnega počivalnika si lahko ogledate tudi v spodnjem videu: