Plačljivo spletno oglaševanje napram brezplačnemu

Logično je, da vse spletne marketingaše zanima, da pridejo do svojih prodajnih rezultatov na čimbolj učinkovit in hiter način in, da jih ob tem slednje nič kaj dosti ne stane, a pot do spletnega uspeha ne obstoji samo skozi en način. Na spletu sta se pravzaprav pojavili v zvezi s tem dve struji: brezplačna pot – ki ima svoje prednosti in slabosti ter plačljiva pot – ki ima prav tako svoje prednosti in slabosti.

Več informacij boste našli še na: MatijaZajšek.com spletno oglaševanje

Plačljivo spletno oglaševanje napram brezplačnemuPlačljivo spletno oglaševanje napram brezplačnemu

Plačljivo oglaševanje (recimo fb oglasi ali adwords oglasi) ima prednost v tem, da pridobimo spletni promet (obiskovalce na spletno stran) takoj. Plačamo oglaševanje in takoj začne na našo spletno stran pritekati promet. Neplačljivo oglaševanje pa ima glavno prednost ravno v tem, da nas spletni promet nič ne stane.

A obe plati imata tudi svoje pomankljivosti.

Plačljivo oglaševanje na spletu prinaša žal šele “samo ” promet – ne pa nujno tudi kupce. Če slabo plačljivo targetiramo, nas lahko zato oglaševanje stane ogromno denarja, a prodaje preko interneta ne bomo povečali, saj so naši spletni obiskovalci samo firbci, primerjalci ponudb in podobno.

Ključno je zato, da plačljivo spletno oglaševanje uporabljamo na pravilen način – čim bolj natančno – v nasprotnem nas lahko ta spletna pot zelo drago stane.

Glavna pomanjkljivost brezplačnega spletnega nastopa pa je v tem, da zahteva čas. Včasih tudi več kot pol leta. In v tem času je potrebno ogromno napora in energije za to, da naša spletna stran postane vidna, prepoznavna in opazna.

Za neplačljivo spletno oglaševanje je zato ključno, da se ga lotijo tisti, ki imajo na voljo dovolj časa in energije ter discipline, da se podajo na pot uspeha – a jih ob tem ne moti, da ne bodo rezultati vidni hitro.Koga zanima ta tematika, si naj ogleda tudi prispevek Zakaj je dobro razumeti SEO?

Zato plačljivo oglaševanje izberemo takrat, ko se nam s prodajo mudi (npr. ko imamo kakšne akcije, itd…), neplačljivo oglaševanje pa uporabimo ko želimo dolgoročno in strateško zastaviti pot našega spletnega uspeha.

Oznake besedila: Plačljivo spletno oglaševanje napram brezplačnemu

Priporočamo še video: Plačljivo PPC oglaševanje vs SEO