Pisarniško pohištvo – značilnosti različnih pohištvenih programov

Glede na to, da se pod pojem pisarniško pohištvo uvršča ogromno različne ponudbe, tako iz vidika pohištvenih kosov, ki so primerni za opremljanje pisarn, kot tudi ostala oprema, ki sodi v poslovne prostore, smo v okviru naših nasvetov o notranji opremi, tukaj pripravili nekaj besed za vse, ki jih v osnovi zanima pisarniško pohištvo.

pisarniško pohištvo

Ko izbiramo direktorsko pisarniško pohištvo

Kadar iščemo pisarniško pohištvo za opremljanje direktorskih poslovnih prostorov in pisarn, nas ponavadi v prvi vrsti, zanima po meri in po naročilu izdelano pohištvo za pisarne, med bolj priljubljenimi materiali za pisarniško pohištvo članov uprav, managerjev, vodij posameznih skupin ter druge režije, pa prevladuje masivno pisarniško pohištvo, usnje na pisarniških stolih, steklene vitrine ter uporaba inoxa in aluminija kot dekor dodatka na npr. drsnih vratih pisarniških omar in podobno. Ponavadi velja, da želimo direktorske pisarne opremiti v celotnem stilu sporočila našega podjetja (CGP) oz., da nas za ustrezne managerske pisarne zanima predvsem prestižno pisarniško pohištvo.

V tovrstne poslovne prostore nemalokrat zato umestimo tudi stilno pisarniško pohištvo, za katerega je značilen rustikalen, postaran, včasih pa tudi, kar direktno starinski stil. Luksuzno pisarniško pohištvo tudi bistveno bolj pritiče modernim poslovnim prostorom, kot npr. klasičnim pisarnam.

Je pa res, da je ponavadi z opremljanjem pisarn v takšnem stilu, povezana tudi cena, tako, da načeloma velja, da je opremljanje direktorskih pisarn bistveno dražje, kot opremljanje ostalih poslovnih prostorov.

pisalna miza
Enostavna in cenovno ugodna pisalna miza, primerna za pisarniško pohištvo

Če nas zanima ugodno pisarniško pohištvo

V ostale poslovne prostore, tajništva in delovne prostore ter pisarne naših zaposlenih, še posebej, če te služijo izključno zaposlenim, ne pa tudi za sprejem gostov našega podjetja, velja umestiti cenovno ugodno pisarniško pohištvo, saj se zaposleni in pa tudi potrebe zaposlenih po različnih pohištvenih kosih, hitreje in bolj intenzivno spreminjajo – še posebej, če se podjetje nahaja v fazi hitre rasti svojega razvoja (zaposljuje na novo, menjuje kader, išče dodatne kapacitete za svoje zaposlene v obstoječih pisarnah, išče dodatne odlagalne površine za vedno več delovne dokumentacije, itd,…)

pisarniški kotiček
Opremljanje pisarniškega prostora po meri

Cenovno ugodno pisarniško pohištvo je praviloma tipsko, kar pomeni, da ga sicer po merah določenega poslovnega prostora, ne moremo v celoti prilagoditi, lahko pa mu vsaj delno prilagodimo izgled, barve, materiale in postavitev.

Med cenovno ugodno pisarniško pohištvo tako uvrščamo predvsem tipske knjižne regale, ki služijo za odlaganje fasciklov, arhivske omare, police in regale z zaprtimi in odprtimi vrati in podobno.

Tipske so lahko cenovno ugodne tudi pisalne mize in pisarniški stoli, za katere moramo biti za svoje zaposlene predvsem pozorni na to, da so le ti, v prvi vrsti ergonomski, sicer pa lahki, praktični in hitro premični (na koleščkih).

Cenovno ugodno pisarniško pohištvo boste našli npr. na spletni strani na povezavi.

pisarniški kotiček kotni
Kotna rešitev pisarniškega prostora

Kdaj izbrati moderno pisarniško pohištvo ?

Moderno pisarniško pohištvo sodi v sodobne pisarne in trendovske poslovne prostore, še največkrat pa želimo v modernem stilu opremiti pisarne, ki so hkrati z delovnim mestom, namenjene tudi sprejemu naših poslovnih partnerjev, obiskov in strank.

Zato v večini primerov moderno pisarniško pohištvo najdemo ustrezno predvsem za čakalnice , recepcije in sprejemnice, še posebej pa so moderno opremljene poslovne kapacitete podjetij, ki se nahajajo v različnih gostinskih in turističnih dejavnostih.

Medtem, ko prestižno opremljanje pisarn bolj sodi v domeno opremljanja odvetniških pisarn, boste npr. računovodske pisarne in podobne poslovne prostore, prej našli opremljene v modernem stilu.

Če želimo določeno pisarno opremiti v modernem stilu, je potrebno vedeti, da lahko na sodoben izgled pisarne, vplivamo že z ustreznim izborom materialov, pri čemer ni odveč slediti tudi zadnjim pohištvenim trendom, na področju opremljanja modernih pisarn.

Zelo pogosto si v modernem stilu želimo opremiti tudi domače pisarne (ideje boste našli recimo na povezavi (1)).

Velja pa, da v kolikor smo z izborom materialov in potrebnih elementov za moderno opremljanje pisarn, seznanjeni, da lahko pisarno, tudi v modernem stilu, opremimo razmeroma poceni.

Najcenejši materiali za moderno, a hkrati lepo opremljeno pisarniško pohištvo, so iveral (nekoliko dražja je izvedenka za pohištvo v visokem sijaju, imajo pa ljudje zelo različne poglede na to ali uporabiti pohištvo v visokem sijaju ali ne (2).

Najbolj priljubljeni materiali za cenovno ugodno, a vseeno moderno opremljeno pisarno, so zato navadni iveral, prozorno, a varnostno kaljeno steklo, srebrni (aluminijasti ročaji) in ostalo.

Moderne pisarniške stole pa dobite tudi že od 50 € naprej.

Pod sinonim modernega opremljanja pisarn sodi tudi izraz italijansko pisarniško pohištvo, saj so Italijani poznani kot svetovno priznani, vrhunski notranji dekorerji, interior dizajnerji in se že vrsto let uvrščajo v samo špico mode, ne samo na področju oblačenja, ampak tudi notranjega opremljanja.

Zato se ne gre čuditi, če ogromno ponudnikov iz Slovenije tudi ponuja italijansko pisarniško pohištvo v svojih prodajnih programih.

Primer modernega italijanskega pohištva si lahko ogledate npr. v spodnjem videu:

Ali se odločiti za novo pisarniško opremo ali staro pisarniško pohištvo?

Če je dilema o novem ali rabljenem pisarniškem pohištvu, pri odpiranju novega poslovnega prostora oz. pisarn, na sploh razčiščena (saj v nove poslovne prostore najraje damo novo pohištvo), je včasih, predvsem iz ekonomskega stališča in ob posebnih situacijah vredno razmisliti ali se splača kupiti novo pohištvo ali obdržati staro oz. kupiti rabljeno.

Če je naša pisarniška dejavnost specifična, velja, da bomo na trgu rabljenega pohištva težje našli za našo dejavnost, ustrezno pisarniško pohištvo, če pa jo bomo, pa zna ta, kljub temu, da je rabljena, biti vseeno predraga.

Zato v primeru potrebe po specifičnem pisarniškem pohištvu priporočamo nakup novega.

V primeru, ko pa prenavljamo npr. zgolj lasten domači poslovni prostor, pa predvsem iz ekonomskega vidika, ne bo narobe, če bo ostalih delih hiše, pogledamo za pohištvenimi kosi, ki bi jih lahko uporabili v svojem poslovnem prostoru in jih v hiši več ne potrebujemo.

Na ta način bomo prihranili nekaj denarja in tudi začetek nove dejavnosti ne bo tako udaril po žepu.