Paintball Ljubljana: nasveti in triki št. 2

Ekipa parka Paintball Ljubljana predstavlja nekaj zanimivih trikov in nasvetov, ki vam bodo koristili ob naslednjem obisku paintball poligona.

paintball players in the

Vsak igralec ekipe naj se skrije za svojo oviro

Napad na nasprotnike, ki so skriti skupaj za isto oviro je vedno zabavno! Več muh na en mah. Tudi če ne zadaneš tistega, ki ga ciljaš, boš po vsej verjetnosti zadel njegovega paintball soigralca, saj sta oba za enako oviro. Oba sta lahka tarča. Ravno zato vam priporočamo, da se vsak skrije za svojo oviro- ni potrebno biti zelo narazen- na ta način prisilite nasprotnika, da se mora osredotočiti na eliminacijo več tarč in ne samo ene.

Pri paintball igri bodite pošteni

Če čutite, da vas je zadela kroglica, vedno priznajte zadetek- četudi kroglica ni počila. Če boste začeli goljufati, bo sama paintball igra tudi za ostale igralce izgubila pomen. Ne pozabite, da ko enkrat dvignete roko in greste ven, si ne morete premisliti. Naj bo igra fair play za vse.

Napadite nasprotnika izza hrtbta

Presnetite nasprotnika. Če se vsa paintball akcija dogaja na primer na sredini poligona, se veliko krat splača, da se eden ali dva igralca prikradeta naprej po levem ali desnem boku poligona. Če se prikradete igralcem iz strani, brez da bi vas nasportniki opazili, lahko eliminirate nekaj ključnih igralcev.

Dalajte se, da ste mrtvi

To je pravi “old school” paintball trik. Je zelo tvegan in le redko deluje, a vreden omembe. Med igro preprosto spustite puško ob bok in se delajte, da ste izpadli iz paintball igre. Morda vas ignorirajo. Ko ste dovolj blizu, jih markirajte oziroma jim za hrbtom vzamite njihovo zastavo in jo odnesite nazaj v svojo bazo. Mogoče se bodo slišali kriki, da goljufate in da ste naredili prekršek. Resnica pa je, da dokler niste rekli, da ste zunaj ali držali paintball markerja v zrak, da bi signalizirali, da ste zunaj, je to tehnično dovoljeno!

paintball player eliminated

Krijte svojega soigralca

Če vaše paintball kroglice zadevajo oviro, za katero se skriva vaš nasprotnik, tisti čas ne bodo streljali nazaj. Med tem ko vaš soigralec sproži nekaj kroglic za kritje, se lahko premaknete v boljši položaj, da jih nato vi markirate.

Teci stran in najdi svoje soigralce

Če so nasprotniki v  številčni premoči – enostavno pobegnite! Poiščite si boljše kritje in poiščite svoje soigralce. Če ste ostali sami v igri, se potegnite v kot in si s tem zagotovite da vam nihče ne pride za hrbet. Poleg tega pa boste imeli pokrite vse strani, od koder bi lahko prišli nasprotniki.

Če ste ostali brez paintball kroglic

Morda vam med igro zmanjka kroglic in zato ne boste mogli nikogar ustreliti. Toda nasprotniki tega ne bodo vedeli. Vaša marker bo še vedno oddajal hrup (verjetno ne bodo opazili, da ne strelja paintball kroglic). Zato pomagajte svojim soigralcem tako, da izgleda, da ste še vedno igri. Če je v igri zastava, naj osvojitev zastave postane vaša glavna naloga.

Komunikacija je pri igri paintball-a zelo pomembna

Skozi celotno igro morate vedeti, kdo je kje in kaj počne. Potrebni so jasni in preprosti glasovni ukazi svoji ekipi. Kompleksni sistem kodiranih ukazov se morda sliši impresivno, toda po nekaj minutah bo polovica vaše ekipe pozabila, kaj “Delta Force Code Green!” pomeni. Če se streljate proti številni premoči in potrebujete pomoč – zakričite in obvestite svojo ekipo. Če zaslišite soigralca, ki kliče na pomoč, mu pomagajte poraziti nasprotnika. Dobra komunikacija v ekipi ponavadi vodi do zmage na paintball poligonu.