PAINTBALL IN LASER TAG – NORA IZKUŠNJA ZA VSAKOGAR

Paintball brez meja in Laser tag zabava sta najbolj adrenalinsko varna športa, kjer se igri igrata z markerji (replike pušk in replike pištol), ki je dostopen prav vsakemu posamezniku. Vsi igralci se pomerijo v zabavnih igrah, preizkusijo se kdo je najboljši igralec-strelec igranja igre v ekipnem duhu,  in kdo bo odigral najboljšo taktiko v igrani igri. Igrane igre Paintball in Laser tag lahko igrajo vsi, ki so stari od 6+, otroci, najstniki, in  vsa populacija (fantje, dekleta). Prav vsak, ki si želi noro adrenalinsko zabavo, vsak , ki je navdušen za skupinske igre, za vsakega, ki bi rad uresničil svoje sanje in se podal na noro zabavo v najbolj taktični igrani igri.

Paintball in laser tag
mde

Paintball in Laser tag – ali lahko oboje igramo v enaki areni?

Obe igrani igri Paintball in Laser tag, lahko igramo na outdoor poligonu (zunanji poligon), kjer vam ponujajo najatraktivnejši, adrenalinsko-zabavni in smiselno  taktično postavljen poligon v idilični naravi, kjer boste doživeli noro nepozabno zabavo.

Prav tako pa lahko obe igrani igri Paintball in Laser tag igramo tudi na indoor poligonu (notranji poligon).

Notranji poligon nam ponuja igranje, zabavo v prav vsakem vremenu, kjer vam dež, sneg, veter in mraz ne bo predstavljal ovire.

Na notranjem poligonu nismo vezani na dnevno svetlobo (noč-dan).

 Oprema za Paintball in Laser tag

Napredno tehnološka oprema za igranje igre Paintball igre na outdoor (zunanjem poligonu) je:

 • Kombinezon (rdeče, vojaško zelene in modre barve)
 • Maska
 • Rokavice
 • Body armer (zaščita za trup)
 • Marker (replika puške)
 • Barvne kroglice (metki)

Napredno tehnološka oprema Laser tag je za človeško oko popolnoma neškodljiva. Oprema za igranje igre Laser tag zabava na outdoor poligonu (zunanji poligon) je:

 • Rutka (rdeče in modre barve, za razlikovanje med ekipami)
 • Tagger (replika puške, ki oddaja lasersko svetlobo v senzor)
 • Naglavni senzorji (senzorji pritrjeni na trak, ki se jih natakne na glavo ter zaznavajo laserske žarke)
 • Tagger gun (replika pištole)
 • Digitalna zastavica
 • Digitalna zastavica z oddajanjem radiacije
 • Digitalna bomba

Paintball in laser tag

KATERE IGRE LAHKO IGRAMO PRI PAINTBALL IN LASER TAG

Kot smo že omenili lahko obe igri Paintball in Laser tag igramo tako na zunanjem poligonu kot v notranji areni. Glede na lokacijo je možno igrati različne igre. Pri aktivnosti Paintball lahko tako izbiramo med različnimi igrami, od preprostih do taktično zahtevnejših iger. Enako velja za aktivnost Laser tag. Osnovne igre za začetnike ter taktično težje igre za izkušene igralce.

Pri Paintball – u je najbolj priljubljena in najbolj razširjena igra Team deathmatch oziroma izločevanje ekip.  Vsaka od ekip začne na svoji začetni točki (bazi), vsaka na svoji strani poligona (enako velja za notranji oziroma indoor paintball, vsaka od ekip začne na svoji strani arene). Na znak animatorja se igra prične. Tisi igralec, ki je »zadet« dvigne roko in zapusti poligon ter je izločen za to igro. Prva ekipa, ki izloči vse igralce nasprotne ekipe zmaga. Naj omenimo še to, da se na zunanjem poligonu pri Paintball Ljubljana uporabljajo barvne kroglice, pozimi še posebne barvne kroglice, ki so odporne na mraz, v notranjem poligonu oziroma pri aktivnosti Indoor Paintball pa se uporabljajo penaste (G-balls) kroglice.

Pri igri oziroma aktivnosti Laser tag pa je sedaj najbolj priljubljena in najpogostejša igra zasedanje digitalne zastavice. Vsaka ekipa začne v svoji bazi (tako na zunanjem poligonu kot tudi v notranji areni). Na sredini poligonu/arene se nahaja digitalna zastavica v katero morajo igralci z taggerji (laserskimi replikami pušk) ustreliti naravnost v sredino da jo zasedejo. Zastavica se obarva v barvo tiste ekipe, ki jo je zasedla. Prav tako pa lahko nasprotna ekipa zasede zastavico tako, da navpično ustreli vanjo. Prva ekipa ki v skupnem seštevku petih minut drži oziroma ima zastavico zasedeno – zmaga.

Obe aktivnosti pa ponujata pri Paintball Ljubljana še veliko drugih iger znotraj same aktivnosti kot so aktiviranje/deaktiviranje bombe, Capture the flag, Assassins, Search and destroy, King of the hill in še mnogo več.