Organizacija prireditev za podjetja

Glede na to, da je predvsem pomladni čas, obdobje, ko se ogromno podjetij zanima za organizacijo najrazličnejših prireditev za svoje zaposlene, si lahko spodaj preberete nekaj besed vsi tisti, ki vas zanima kakovostna organizacija prireditev za podjetja. Seveda z namenom, da se bodo vaši zaposleni na tovrstnih zabavah, počutili dobro in prijetno, obenem pa bo prireditev tudi dosegla tisti namen, za katerega je tudi organizirana.

Organizacija prireditev za podjetjaOrganizacija prireditev za podjetja je v prvi vrsti namenjena zato, da se zaposleni med seboj povežejo in združujejo tudi na osebni ravni, izven delovnih prostorov in delovnega okolja.

V ta namen lahko npr. organiziramo za svoje zaposlene kak piknik, team building igre, seminar, srečanje ali kaj drugega.

Organizacija prireditev za podjetja

Vsi, ki so v podjetju zadolženi za organizacijo prireditev za podjetja, bodo prav gotovo z zanimanjem prebrali v zvezi s tem tudi spodnje nasvete:

  • če je le mogoče organizirajmo prireditev za naše podjetje tako, da predhodno definiramo namen naše prireditve. V koliko gre izključno za nek piknik družaben dogodek, je priporočljivo, da si pripravi raznovrsten program iger, pri čemer poskušajmo v igre povabiti kar se da, veliko število naših zaposlenih.
  • pri izboru iger za družabno prireditev našega podjetja, bodimo kreativni in pestri, tako, da bodo igre lahko vključevale čim širše število naših delavcev, program pa naj bo pester tudi iz vsebinskega vidika – razmislimo ali ne bi bilo koristno med igrami izbrati nekatere športne in ekipne team building igre, miselne igre, skrivalnice, raznovrstne simulacije in podobno
  • organizacija prireditev za podjetja naj obvezno vključuje raznovrstno kulinarično ponudbo, saj zagotovo vsem zaposlenim ne ustreza enak okus, a naj bo kulinarika hkrati prilagojena času in prostoru v katerem se bo sama prireditev tudi izvajala. Za piknik podjetja je najbolj primeren ustrezen prostor, hkrati pa, če gre za piknik dogodek v letnih mesecih, tudi kulinarika in ponudba iz žara (meso in zelenjava).
  • če se npr. organizira novoletna zabava (ki seveda poteka v notranjih prostorih) je ključno, da je le ta organizirana tako, da vključuje spremljevalni program, saj si ne želimo, da naši zaposleni pridejo zgolj na neko prireditev, kjer se najedo, nekaj popijejo in morda zaplešejo ob mehanski glasbi. Predvsem novoletne zabave so odlične priložnosti, da prireditev izkoristimo za to, da nagradimo naše najbolj vnete delavce v podjetju, da razglasimo rezultate minulega dela in, da tudi sporočimo vizijo in pogled razvoja podjetja v prihodnje. Pogled vodstva v prihodnost daje zaposlenim podjetja določeno stopnjo zaupanja, pripadnosti in vizije, tako, da se lahko tisti, ki seveda imajo ambicije, tudi v nadalje prepoznajo pri rasti podjetja.
  • ne pozabimo, da tudi prireditev za podjetje, organizirana interno, potrebuje svojo promocijo. Promocije prireditve za zaposlene se lahko lotimo skozi naše btb kanale obveščanja, v kolikor smo večje podjetje. V kolikor pa gre le za nekaj zaposlenih, pa se bo verjetno najučinkovitejša metoda promocije izkazalo kar povabilo od ust do ust. Nič ni narobe, celo priporočljivo je, če na takšno prireditev

Vir: ETC Adriatic; teambuilding