ONSITE OPTIMIZACIJA – KAJ JE TO? 3 SPREMEMBE, KI JIH LAHKO NAREDITE ŽE DANES!

ONSITE OPTIMIZACIJA – KAJ JE TO? 3 SPREMEMBE, KI JIH LAHKO NAREDITE ŽE DANES!

Ali vas zanima, kaj je onsite optimizacija in kako se ga pravilno lotiti? Popeljali vas bomo skozi zanimiva zakotja onsite SEO optimizacije!

Spletna optimizacija je vedno več popularna in če ste šele na začetku se verjetno sprašujete, kje začeti. Odgovor pa je: Na vaši spletni strani! Zveni preveč splošno?

onsite optimizacija

Verjamemo, da vam bomo v tem članku svetovali, kako začeti s onsite SEO- tom.

KAJ JE ONSITE OPTIMIZACIJA IN KAKO ZAČETI?

Kot smo že povedali, onsite SEO je optimizacija, ki jo naredite na vaši spletni strani. ON SITE = NA STRANI. Dejmo kar nadaljevati s tem, kako se onsite optimizacije lotiti od začetka. 

  1. Kot prvo rabite raziskavo ključnih besed. Kaj so ključne besede smo že povedali v prejšnem članku, lahko pa tudi pogledate tukaj. Ključne besede, po katerih ljudje iščejo vaše podjetje so temelj vsake SEO optimizacije. Ste naredili raziskavo? Pridobili ste ključne besede, na katere si želite rangirati? Potem pa si jih pregledno zapišite v tabelo, kam boste kasneje zapisovali vaše SEO napredke. 
  2. Inštalacija plugina Rang Math (ali kakršnegakoli drugega orodja za SEO optimizacijo spletne strani). Ali vašo spletno stran upravljate v Elementorju? Potem pa prosite vašega programerja, naj naloži plugin Rank Math. Ta bo od zdaj naprej pazil vso vašo vsebino in vsak izmed posameznih pageov lahko enostavno optimizirate. Plugin vam bo pomagal in napovedoval, kje dodati ključno besedo, bo pazil na dolžino napisov ter meta opisov. S tem pluginom ne boste pozabili ključno besedo uporabiti v urlju in bo celo seštel, kolikokrat jo morate še v tekst vključiti.
  3. Google Console – Pa še ena stvar za vašega programerja. GSO – Google Search Console je spletno orodje, v katero zdaj morate dodati vašo domeno. V consolo se prijavite z vašim gmail uporabniškim računom, skopirate DNS zapis (TXT) in ga dodate v DNS nastavitve svoje domene. Consola vas bo navigirala dokler ne bo domeni uspešno dodan nov TXT zapis. 

KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN? EN PRIMER.

Če ste naredili vse omenjeno, se lahko začnete lotiti same optimizacije. Pomembno je si zapomniti, da vsaka ključna beseda rabi svojo pristajalno stran. Primer optimizacije blog posta si lahko pokažemo na podjetju Pro Marketing. To se je odločilo, da bo svojo pristajalno stran o grafičnem oblikovanju podprelo še zanimivim blog postom o celostni grafični podobi podjetja – CGP. Članek so optimizirali na ključno besedo CGP – jo uporabili v meta opisu, meta opisu, dovoljkrat v tekstu, v urlju, v alt tekstu slike. Dodali so youtube filmček in kazalo vsebine. Blog post je odziven na mobilnih napravah in v celoti lepo izgleda. Vsebuje notranje ter zunanje povezave. 

Se vam je zdel članek zanimiv in poučen? Upamo, da smo vas za onsite SEO navdušili in se ga boste probali sami lotiti! Za vsa vprašanja smo vam pa vedno na voljo.