Okrasne kuverte polepšajo izgled vaših čestitk za rojstni dan

Okrasne kuverte so – kot že pove njihovo ime – izdelane s posebno pozornostjo, da s svojim izgledom pritegnejo kar največ pozornosti. Bodisi so izjemnih odtenkov bodisi imajo na sebi prikupne motive.

Kuverte za vabila naj bodo karseda lepe

Kuverte so že od nekdaj sestavni del vabil ali čestitk, ki jih izročimo jubilantu. Predstavljajte si, da bi izročili vabilo gostu v navadni pisarniški amerikanki? Verjetno bi skrivoma malce zavil z očmi, zato je pomembno, da so kuverte za vabila, čestitke ali voščilnice čimbolj lepe.

Kako izdelati kuverte za vabila v lični obliki

Preprost recept pravi, da uporabite barvni papir, ki vas navdihuje. Potrebujete papir velikosti 30 x 30 cm, ki ga zavihate s treh koncev, dokler vam ne ostane vrhnji del, ki bo služil kot »pokrov« kuverti. Tako ročno izdelano kuverto lahko polepšamo s kakšno čipko, ki jo prilepimo na robove kuverte. Elegantni kristalčki bodo dodali svoje, prav tako tudi perlice. Kuverto lahko zaprete tako, da nanjo nalepite trakova, ki ju zavežete v lepo pentljo.

Ne pozabite na notranjost kuverte

Omenili smo 30 x 30 cm velik papir, ki ga morate ustrezno zavihati, da izdelate kuverto. Če želite, da bo tudi notranjost všečna, mora biti papir obojestransko potiskan. Ni potrebno, da sta vzorca potiska enaka na prednji in zadnji strani. Pravzaprav je želeno, da je spredaj drugačen kot zadaj, kajti ko boste izdelali kuverto, bo notranjost kuverte v kontrastu z zunanjostjo, kar bo zelo lepo izpadlo.(1)

Okrasne kuverte so odraz vas samih

Okrasne kuverte, ki jih boste izdelali, bodo odražale vašo kreativnost oziroma vas same, zato se le potrudite. Jubilant jo bo – če mu bo všeč – shranil in ga bo še dolgo spominjala na vas in vaše srčne želje. Na spletu kar mrgoli nasvetov, kako izdelati okrasne kuverte, enega pa vam prilagamo tukaj v pričujočem videu. Želimo vam prijetno ustvarjanje.