Negovanje kože pozimi se lahko lotimo nepravilno! Preberite top nasvete za pravilno nego!

Za veliko ljudi, hladni jasni dnevi v zimskem času prinašajo več kot le rožnati sijaj na licih. Imajo namreč  neprijetno suh obraz, roke in noge. Za nekatere ljudi, je problem še slabši  saj se koža izredno posuši in rezultat je  luščenje, razpoke in tudi ekcem (koža postane vneta). “Takoj, ko pridete iz hladnega v topli zaprti prostor se koža začne sušiti,” pravijo kozmetičarke “Ni važno ali se grejete na olje, drva ali elektriko. Koža postane suha.” Zato je izredno pomembno, da se negovanje kože pozimi lotimo pravilno.

Zveni znano? Berite naprej, da bi dobili top nasvete za pravilno nego vaše kože pozimi . Tako bo vaša koža ostala vlažna in zdrava čez celo zimo.

1. Poiskati dobrega  specialista

Če greste v lokalnih drogerija, boste težko našli najti prodajalca, ki vam lahko da dober nasvet glede na vaš tip kože. Zato bo pravo mesto za  odgovore kozmetičarka ali dermatolog, oboje je zelo dobra  dobra naložba. Tak strokovnjak lahko analizira vaš tip kože, ter vam svetuje odpravljanje težav kože da nasvete ter izdelke za nego kože,ki so kakovostni. Vendar to ne pomeni, da boste morali kupovati drage izdelke. “Poceni izdelki delujejo prav tako dobro kot dražji” pravi dermatolog David Voron iz Kalifornije. “V resnici visoka cena, ki jo plačate za kozmetiko, je pogosto le za pakiranje in trženje znamke. Kaj je najbolj pomembno, je, kako se vaša koža odziva na izdelek  in kako vam je všeč občutek na koži in ne, koliko denarja ste ga plačali za to.” Poceni naravna kozmetika se lahko najde, če se hoče.

2. Negovanje kože pozimi, zahteva uporabo primernega vlažilca

Najbrž ste že  ugotovili, da ne obstaja vlažilec, ki bi deloval v redu spomladi in pozimi? Namreč kot se spreminjajo vremenske razmere tako tudi naj bi se vaša rutina za nego kože. Za negovanje kože pozimi moramo najti vlažilec, ki je na oljni osnovi, namesto na vodni osnovi, ker olje bo ustvarilo zaščitni sloj na koži, ki ohranja več vlage kot krema ali losjon. (Namig: Veliko losjonov, ki so označeni kot “nočne kreme,” so na oljni osnovi.)

3. Zaščita pred soncem

Ne, za zaščita  pred soncem ni primerna samo za poletje. Pozimi je sonce  v kombinaciji s snegom izjemno močno in še vedno lahko poškoduje vašo kožo. Poskusite z uporabo kreme širokega spektra za zaščito pred soncem za obraz in roke, preden se odpravite zunaj.

negovanje kože pozimi

4. Dajte  roko roki

Naša koža na rokah je tanjša kot na večini delov telesa in ima manj oljnih žlez. To pomeni, da je težko imeti vlažne in nahranjene roke še posebej v hladnem in suhem suhem vremenu. To lahko povzroči srbenje in pokanje. Zunaj moramo nositi bombažne rokavice, da prepreči kakršno koli draženje in uporabljati moramo vlažilne kreme.

5. Pijte vodo za svoje zdravje in ne za Vašo kožo

Če ste najbrž slišali  tisočkrat: Pitna vode pomaga vaši koži, da ostane mlada in brez gubic. V bistvu je to mit. Voda je dobra za vaše splošno zdravje in kožo nekoga, ki je močno dehidrirana ne bo imela koristi od tekočine. Vodo pijte za svoje zdravje ter telo.

6. Krema za noge naj bo naravna in iz oljne osnove

Poskusite poiskati kremo, ki vsebuje vazelin ali glicerin. In začnite uporabljati primerne izdelke za  odstranjevanje odmrlih celic npr. glicerinski piling, ki hkrati neguje in ima naravno gobo,da nežno odstrani mrtve celice. To pomaga da vlažilci, ki jih uporabljate hitreje in globlje prodrejo v kožo.

nega kože pozimi

7.  Za obraz je potrebna primerna kremna maska

Če vaši koža na obrazu suha se  izogibajte se uporabi krute maske in alkoholnih tonikov , skratka vse kar lahko odstrani olje iz vaše kože. Namesto tega najdite čistilno mleko ali nežno peno za čiščenje ter tonik brez alkohola. Glede maske za obraz priporočamo, da so globoko vlažilne, brez gline (temelji na tem da črpa vlago iz obraza). Vse to  uporabljamo malo manj pogosto.

Če vam ti nasveti niso dovolj za negovanje kože pozimi si lahko preberete še naslednji članek.