Nasveti za opremo mladinske sobe

Opremljanje mladinske sobe se od opremljanja otroške sobe seveda že zelo razlikuje. Medtem, ko pri pohištvu za otroško sobo predvsem upoštevamo, da imamo ogromno poličk in regalov za odlaganje, da je pohištvo varno in brez ostrih robov in kotov, da je pohištvo pisano in predvsem, da ga ni preveč, velja pri opremi mladinske sobe, da poskušamo predvsem mladostniku zadovoljiti potrebe po trendovskem in sodobnem izgledu, po praktičnosti uporabe posameznih elementov in predvsem, da imamo prostorsko, mladinsko sobo, izkoriščeno, kar se da optimalno.
Mladinska soba in pohištvo v njej bo nedvomno z mladostnikom živelo več let, pogosto pa celo do obdobja, ko se mladi mož ali mlado dekle, začne v svoj domači bivalni prostor, vračati vse redkeje in le še občasno.Oprema moderne mladinske sobe je zato v največ primerih sestavljena iz nekoliko večjega posteljnega okvirja (nič več klasičnih 90 x 200 cm), nekoliko večje garderobne omare (lahko z drsnimi vrati, lahko pa je vgradna), velike in široke delovne, pisalne mize in kvečjemu še kakšnega regala za knjige in podobno.

Pri opremljanju mladinskih prostorov je zato v prvi vrsti pomembno, da ujamemo moderne in trenutno aktualne barve in materiale.

Tako bo garderobna omara po vsej verjetnosti bistveno bolj pisana s pastelnimi ali visoko sijajnimi barvami, za materiale posameznih elementov pa bo namesto lesa, začelo prevladovati steklo, pa tudi aluminij in ogledala.

Steklo in ogledala bomo tako v mladinski sobi lahko našli na drsnih vratih, pa na kakšni mladinski vitrini za računalniško tablico ali pc igrice, les in masivnejše police bodo pa ostale na mestu zgolj za odlaganje težkih knjig, ki pa bodo svoj prostor itak vse redkeje tudi zapustile.

Študetje se učijo pogosto skupaj, po učno gradivo se odpravljajo v univerzitetne knjižnice, svoje vaje pa želijo opraviti čimprej (oz. z najmanj truda kar je le mogoče).

Njim pride v poštev zato enostavna garderobna omara z drsnimi vrati, iz katere lahko v nekaj sekundah vzamejo svoja oblačila in odletijo iz hiše.

Le pri fantih posebno mesto v mladinski sobi pogosto najdejo ekstra možni zvočniki, igralna konzola in pa tudi velik, ploski, stenski televizor.

Če je prostora v mladinski sobi dovolj, pa bodo pred njega postavili še velik enosedežni fotelj oz. stol.

Za ideje za opremljanje mladinskih sob po naročilu, priporočamo skok na spletno stran s prikazanimi primeri izdelave različnih mladinskih sob.

Odlične ideje za opremo mladinskih sob, pa boste našli tudi: