Najbolj učinkovito sredstvo za hujšanje

Živimo v obdobju, ko je hujšanje prisotno povsod okoli nas. Mogoče se sami otepate odvečnih kilogramov, ali pa kdo v vaši okolici. Reklame, akcijske ponudbe, diete, telovadba, shujševalni programi. Ali delujejo? Poznate najbolj učinkovito sredstvo za hujšanje? Verjetno ne, saj potem te težave ne bi bilo več med nami, lahko pa se vsaj približamo zadovoljivi rešitvi!

KAKO NAJTI NAJBOLJ UČINKOVITO SREDSTVO ZA HUJŠANJE?

Ljudje, ki se odločijo za zdrav način življenja se držijo določenih smernic zdravega prehranjevanja, uporabljajo lokalno in doma pridelano hrano, sadje in zelenjavo pridelajo na svojem vrtu, brez uporabe škodljivih gnojil. Ukvarjajo se z rekreacijo, ne pijejo veliko alkoholnih pijač, ne kadijo in dobro vedo  da je to najbolj učinkovito sredstvo za hujšanje. Takšni ljudje se ponavadi odločijo, da bodo tudi njihovi domovi iz naravnih in obnovljivih surovin. Kaj je lepšega kot lesena hišica, naj se sliši še tako idilično? Ker je les obnovljiv vir, je gotovo do okolja najbolj prijazen gradbeni material.

ZAKAJ SE NE BI VRNILI NAZAJ K NARAVI?

V današnjem norem življenskem tempu smo ves čas pod stresom, izčrpani, izgoreli in seveda predebeli. Zakaj se ne bi uprli  vsem modnim smernicam, si omislili dom iz lesa, se obdali z lesenim pohištvom, ki naj bi po trditvah znanstevnikov ljudi delalo srečne? Takšna hišica bo gotovo postavljena stran od mestnega vrveža in ko boste prišli domov, se boste lahko podali v okoliške gozdove na sprehod, v hiši pa boste gotovo našli kotiček za kakšen kos lesene telovadne opreme. Jasno, tudi shujšati bo treba! Ali poznate najbolj učinkovito sredstvo za hujšanje? Če sedaj že živite v svoji leseni hišici, ste prav gotovo okoli že postavili ograjo, zasadili sadovnjak in vrt, nasadili prve rožice. Na vrtu boste pridelali zdravo in neoporečno zelenjavo, ki mogoče ne bo tako lepa na pogled, a bo pri vašem zdravem zdravem prehranjevanju odtehtala ves napor, ki ste ga vložili v vrt. Pri delu na vrtu ste prav gotovo izgubili že nekaj kalorij, če se boste pa zvečer podali na tek v bližnji gozd, bodo kilogrami kar kopneli.

Se vam vse opisano sliši kot najbolj učinkovito sredstvo za hujšanje? Verjemite, če bi živeli pravljico, ki sem jo  opisala, težav z odvečnimi kilogrami prav gotovo ne bi imeli več.