Mizar za izdelavo lesene otroške hišice

Lesene otroške hišice za okrog hiše, kot igralo in za prosti čas, je mogoče na slovenskem trgu, dobiti na najmanj 3 različne načine:

  • po prvem, vam takšno otroško hišico izdela mizar
  • po drugem, lahko do takšne hišice pridete preko spleta preko kakšne spletne trgovine
  • po tretjem, pa boste do lesene hiške prišli, če boste obiskali katerega izmed večjih lesnih centrov (kot je npr. Obi) in v njem povprašali za različne modele lesenih hišk

Preko vseh treh poti je mogoče posamezno leseno hiško, dodatno opremiti z igrali (kot so plezala, tobogani, notranjost hiše z mizami in klopmi ter tudi posteljo, teraso, ograjo, poljubnim številom vhodnim vrat in lesenih oken, polkna),…

Najpogostejši materiali iz katerih so lesene hiške sicer narejene so smreka, ki je cenovno najugodnejša in odlična za poljubno prilagajanje posameznih lesnih elementov hiške, smreki pa sledijo še kostanj, bor in hrast.

Predvsem za otroške hišice, ki bodo dlje časa stale na prostem, se priporoča, da so izdelane iz hrast.

Ostali dve slovenski znani trgovini, ki prodajata lesene hiške za otroke sta tudi Bauhaus in Baumax.

Otroške vrtne lesene hiške se praviloma postavijo na travno podlago, ki je predhodno talno obdelana (zemlja izkopana, nasuto kamenje, izdelana drenaža za odvod meteornih voda, položeni točkovni temelji,…), ni pa to pri postavljanju hiške obvezno.

Če se bo hiška v zimskem času in ob deževnih dneh pospravljala v notranjost (garažo, klet,…), jo je mogoče opremiti tudi tako, da se nanjo ob njenem premikanju, namestijo kolesa in se jo, še posebej, če je večja, odpelje na drugo lokacijo.

lesena hiška za otroke z igrali
Primer večje in dvignjene lesene hiške z igrali.

Mnogo lesenih hišk pa tudi čez zimske in deževne dni ostaja na prostem. Za primerno zaščito le teh poskrbimo tako, da jih pokrijemo, sam les pa občasno in na vsake nekaj let pobrusimo in na novo prebarvamo z zaščitnimi sredstvi in barvami.

Za streho lesene hiške lahko uporabimo poljubne materiale, najbolj uporabljani pa so navaden, obdelan, naraven les, umetna trava ter opečne kritine kot ostanek kritine pri prekrivanju pravih streh.

V kolikor iščemo mizarja za izdelavo cenovno ugodnejše lesene hiške, se precej rabljenih lesenih hišk, nahaja tudi na spletnem portalu bolha, čeprav boste tam našli več vrtnih ut in lop in ne toliko lesenih hišk za otroke.

Če pa bi radi hkrati, ko urejate zunanjost, uredili tudi notranjost otroških prostorov, pa vam predlagamo, še skok na naš zapis o opremljanju otroških sob, na povezavi.

vi prispevek. Uredite ali izbrišite ga, nato začnite pisati!