MESTNO KOLESARJENJE JE SKOZI SVOJ RAZVOJ POSTAJALO ČEDALJE DOSTOPNEJŠE, PA TUDI VARNEJŠE IN UDOBNEJŠE

MESTNO KOLESARJENJE JE SKOZI SVOJ RAZVOJ POSTAJALO ČEDALJE DOSTOPNEJŠE, PA TUDI VARNEJŠE IN UDOBNEJŠE

Kako se je v kolesarski trgovini ponudba za mestno kolesarjenje spreminjala skozi čas?”

V današnjih časih velja za nekaj povsem normalnega in pričakovanega, da z željo po nakupu novega mestnega kolesa, obiščemo kolesarsko trgovino, kjer lahko izbiramo med nepregledno množico najrazličnejših modelov, številnimi proizvajalci in celo paleto barvnih odtenkov.

Nekoč v še ne tako oddaljeni preteklosti, natančneje nekaj več kot sto let nazaj, temu še zdaleč ni bilo tako. Konec 19. in začetek 20. stoletja je bil čas pomembnih patentov in velike tekmovalnosti med inovatorji, saj so takrat kolesa še nastajala, velik izziv pa je bil tudi najti kolesarsko trgovino, kajti kolesa so se v evropskih državah šele pričela uveljavljati.

Na sprva počasen razmah kolesarjenja so v največji meri botrovale izjemno visoke cene koles, po še vedno ohranjenih arhivskih zapisih iz tistega časa, naj bi namreč povprečno kolo v kolesarski trgovini stalo presenetljivih 200 kron, kar je bilo enakovredno kar trem do štirim učiteljskim plačam. Pri tem je potrebno zanemariti trenutna plačilna razmerja, kajti takrat je bil poklic učitelja poleg zdravnika najbolje plačan. Sedaj nedvomno razumete, zakaj so lahko kolesarsko trgovino obiskali zgolj predstavniki najvišjih slojev družbe.

Najpomembnejši dejavniki, ki so povečali obiskanost kolesarske trgovine in naredili mestno kolesarjenje še privlačnejše

Ponudba koles v kolesarski trgovini je bila v tistem času zelo skopa, modelov in proizvajalcev malo, sama kolesa pa so bila enolična. Prodaja v kolesarski trgovini je potekala slabo, predvsem zaradi že omenjenih visokih cen in posledično nedostopnosti večjemu delu prebivalstva, pa tudi zaradi negativnega sprejetja koles v takratni družbi, kar je bilo posledica številnih nesreč kolesarjev s pešci in kočijami s konji.

Vzporedno z izidi številnih pravilnikov za kolesarje in razvojem mehanike, s čimer so postala tudi sama kolesa veliko varnejša, je pričela javnost kolesa doživljati kot pozitivno novost, povečala pa se je tudi obiskanost kolesarske trgovine. Največjo slabost so še vedno predstavljale visoke cene, ki so začele padati z razvojem industrije, saj je s tem postala izdelava koles znatno ugodnejša.

Kolesa so postajala čedalje bolj razširjena, gledano skozi zgodovino pa je na priljubljenost mestnega kolesarjenja poleg zgoraj omenjenega razvoja mehanike in industrije, vplivala iznajdba ženskega, mestnega in električnega kolesa, ki so učinkovito dopolnili manjkajočo vrzel v ponudbi kolesarske trgovine.

Od zatiranja, neodobravanja in ostrega obsojanja javnosti žensk, ki so želele kolesariti, do iznajdbe ženskega kolesa

Proti koncu 19. stoletja je bila že vsaka misel, da bi se na kolo podala ženska, označena za absurdno in totalno nesprejemljivo. Razlogi za zatiranje, neodobravanje in ostro obsojanje javnosti so bili različni, navezovali pa so se tako na vidik zdravja in anatomije telesa, kot celo estetike ter morale.

Z začetkom naslednjega stoletja in prevladovanjem razuma so se pričele stvari naglo obračati na bolje, saj je postopoma začela veljati enakopravnost med spoloma, s tem pa se na kolesarskem trgu pojavi nova inovacija – žensko kolo.

Povod za nastanek ženskega kolesa je bil način oblačenja žensk v tistem času, saj so prevladovala krila, ozki pasovi in togi korzeti, zaradi česar so se ženske težko povzpenjale na kolo, hkrati pa so lahko mimoidočemu hitro pokazale preveč.

Proizvajalci koles so to težavo rešili s posebno oblikovanim okvirjem ženskega kolesa, kateremu so odvzeli zgornjo prečno gred in jo premaknili nekoliko nižje ter namestili v poševen položaj. Opisan okvir daje ženskemu kolesu značilno obliko geometrijskega lika trapeza, zato se je zanj uveljavilo tudi ime trapezasti okvir.

 

Žensko kolo se je še vedno ohranilo, čeprav je današnja družba veliko bolj odprta. In ne samo to, za žensko kolo se odloči tudi vedno več moških

Družba v današnjih časih je veliko bolj odprta, spremenile so se tudi same družbene norme in način oblačenja žensk, vendar se je žensko kolo še vedno ohranilo v uporabi. Še bolj zanimivo pri vsem tem je, da je pričelo žensko kolo prevladovati, na njem pa lahko vidimo celo vse več moških.

Poglavitni razlog priljubljenosti ženskega kolesa je mogoče pripisati izjemno lažjemu povzpenjanju in sestopanju s kolesa, zaradi česar je takšno kolo tudi veliko varnejše, saj z nogo ni potrebno zamahovati visoko čez zgornjo gred.

V skladu s tem je uporaba ženskega kolesa še posebej priporočljiva za kolesarje v zrelejših letih in vse tiste, ki se soočajo z morebitnimi bolečinami v kolkih.

Z večjo priljubljenostjo kolesarjenja se prvič pojavi mestno kolo

Z iznajdbo ženskega kolesa, s čimer so moški in ženske v kolesarjenju postali povsem enakopravni ter razvojem industrije, zaradi česar si jih je lahko privoščila večina prebivalcev, so kolesa po koncu prve svetovne vojne dosegla do tedaj največjo priljubljenost.

Proizvajalci so se na ogromno povpraševanje odzvali z izdelavo novih tipov koles, ki so ustrezali točno določeni namenski vožnji, kar nas pripelje do prelomnice v mestnem kolesarjenju – iznajdbe mestnega kolesa.

Javnost je mestno kolo izjemno hitro vzljubila, še danes pa velja za najbolje prodajan in priljubljen tip kolesa.

 

V čem se mestno kolo razlikuje od preostalih tipov koles?

Temeljna lastnost, po kateri se mestno kolo najočitneje razlikuje od preostalih tipov koles, je zagotavljanje največjega možnega udobja med potjo od točke A do točke B, pri čemer je vožnja za voznika in morebiten tovor čim bolj varen.

Namen mestnega kolesa ni v doseganju enormnih hitrosti, prav tako ne v spuščanju po gozdnih strminah, temveč v prijetni vožnji po mestnih ulicah. V ta namen so udoben sedež, mehke ročice, prtljažnik in ščitnik za verigo nepogrešljiv del vsakega mestnega kolesa. Drži, da našteti dodatki ne prispevajo k športnemu videzu, niti k boljšim pospeškom, vendar so izjemnega pomena za zagotavljanje užitka med vožnjo, ki je na mestnem kolesu večji kot pri bilo katerem drugem tipu koles.

Z izumom električnega kolesa doživi mestno kolesarjenje svoj vrhunec

Proizvajalci koles so se naposled preusmerili v razmišljanje, kako bi lahko kolo še dodatno izboljšali in nadgradili. Z namenom, da bi kolesarju čim bolj olajšali napor, je nastalo električno kolo, ki je za razvoj mestnega kolesarjenja pomenilo pravi vrhunec.

Bistvo električnega kolesa ni v tem, da bi opravilo vso delo namesto kolesarja, temveč v tem, da nase prevzame zgolj del njegovega bremena. Kljub temu, da je na električnem kolesu nameščen elektro motor, mora namreč kolesar za premikanje še vedno vrteti pedala tudi s fizično močjo.

Zahvaljujoč temu niso na električnem kolesu koristi, ki jih prinaša kolesarjenje na telesno in duševno zdravje, nič manjše, kakor pri klasičnem kolesu. Manjši pa je napor, zato je strah pred preveliko izčrpanostjo in znojenjem na električnem kolesu povsem odveč.

Zaradi električne pomoči je na električnem kolesu mogoče prevoziti tudi veliko daljšo razdaljo in kolesariti občutno dlje časa.

Zakaj je električno kolo za mestno kolesarjenje pomenilo tudi razcvet?

Z pojavom električnega kolesa so se lahko z mestnim kolesarjenjem znova pričeli ukvarjati vsi, ki so sicer že prej želeli, vendar jim je bilo to onemogočeno zaradi najrazličnejših razlogov, najsi bodo to poškodbe, operacije ali bolečine v sklepih.

Električna kolesa so omogočila, da so se na kolo pognali tisti s slabšo telesno kondicijo, pa tudi starejši.

V skladu z navedenim lahko povsem upravičeno trdimo, da so električna kolesa pomenila pravi razcvet, saj je po njihovi zaslugi postalo mestno kolesarjenje dostopno praktično (skoraj) vsem. Seveda tistim, ki si lahko za nakup kolesa privoščijo nekoliko višjo ceno. Če se ozremo po zgodovini razvoja koles, je povsem realno pričakovati, da bodo tudi cene električnih koles v bližnji prihodnosti veliko nižje. Kar pa seveda ni upravičen izgovor, da se ne bi na kolo podali že danes, naj bo to mestno, žensko, ali električno!