Magus blazina: kaj je in čemu služi

Magus blazina je aparat za pulzirajočo elektromagnetno terapijo, ki služi izvajanju magnetne terapije. Kako deluje na telo in kako izgleda, vam bom povedala v spodnjem zapisu.
Preberite in izvedeli boste, če lahko služi tudi vam!

Magus blazina: kaj je to?

Magus blazina je aparat za izvajanje elektromagnetne terapije, ki se uporablja na fizioterapijah v zdravstvenem domu ( 1 ), v toplicah, v fizioterapevtskih centrih, pri športnih terapevtih… Magus blazina je terapevtski pripomoček za izvajanje terapije, ki jo lahko razločno poimenujemo:

 • magnetoterapija
 • magnetna terapija
 • elektromagnetna terapija
 • pulzirajoča elektromagnetna terapija

 

Kako izgleda Magus blazina?

Magus blazina je res v obliki blazine in v notranjosti nima magnetov, kot bi mislili, vendar ima tuljave. Tuljava je bakrena žica, ki je pravilno dolga in zvita. Velika Magus blazina je velikosti 180 x 70 centimetrov in ima šest tuljav, mala pa eno tuljavo. Vsaka blazina se s kablom poveže s kontrolno enoto. Kontrolna enota je “srce” aparature, saj tam izbiramo med 14. različnimi programi. Kontrolna enota je preko adapterja povezana v električno stikalo. Zato se tovrstna terapija imenuje elektromagnetna terapija, saj jo poganja elektrika.

Blazina je iz trpežnega bombažnega blaga, zelene barve, v notranjosti so tuljave zaščitene s silikonom in peno. Tako je blazina mehka in prijetna na otip.
Najlažja uporaba velike blazine je v vašem ležišču, saj tako res vsak dan naredite terapijo. Pomnite, samo redna uporaba privede do želenih učinkov. Velika blazina v ležišču pomeni dodatno komuniteto, saj se zjutraj zbudite v postelji in zvečer ležete vanjo. In še super udobno je!

Mala blazina je velikosti 40 x 40 centimetrov in se položi direktno na boleče mesto. Potrebno je poudariti, da ima mala toplotni učinek, kar še dodatno pospeši cirkulacijo in pozitivno deluje na sklepe.

magus
Magus blazina: velika + mala + kontrolna enota

 

Kaj je elektromagnetna terapija?

Elektromagnetna terapija je vrsta terapije, ki deluje na osnovi magnetnega polja z nizkimi frekvencami. Gre za magnetno polje, ki je največji približek Zemljinemu magnetnemu polju in nizke frekvence, ki jih naše telo pozna iz narave. Takšna terapija je za naše telo varna in hkrati učinkovita metoda za lajšanje marsikatere zdravstvene težave.

Elektromagnetna terapija je terapija 21. stoletja, saj nima neželenih stranskih učinkov!

Elektromagnetna terapija je varna in hkrati učinkovita metoda za različne zdravstvene tegobe. Če ste zaradi kakšne težave kdaj obiskali fizioterapijo ali toplice, ste morda že ležali na Magus blazini ali pa ste dobili magnetno terapijo v drugi obliki.
Mnogi pa ne vedo, da se takšna blazina izdeluje v Sloveniji in da je v prvi vrsti zasnovana za končnega uporabnika, saj je:

 • enostavna uporaba
 • namenjena vsakemu, lahko jo uporablja vsa družina
 • varna in hkrati učinkovita

Video: Kaj pravi Dr. Oz o elektromagnetni terapiji?

Kako se uporablja Magus blazina?

Magus blazina se uporablja vsak dan, kadar želimo rešiti neko zdravstveno težavo, na primer želimo, da se zlomljena kost hitreje zaceli. Na dan lahko naredite dve terapiji po 30 minut, saj je vseh terapij na dan zadosti 60 minut.
Na kontrolni enoti izberete številko programa, ki je namenjen zlomu kosti in se uležete na posteljo, kjer imate nameščeno Magus blazino. Z izbiro programa so se vsi parametri nastavili avtomatično. Po točno določenem času ( 30 minut za zlom kosti ), se aparatura sama ugasne. Tako ni bojazni, četudi bi zaspali. In zato je tudi najbolj praktično, da imate blazino v postelji, saj, ko je ugasnjena ne dela.

Pomnite: pred vsako uporabo magnetne terapije se mora popiti 2 dl vode, saj mora biti telo dovolj hidrirano! Med terapijami mora preteči minimalno 4 ure.

 

Magus blazina je bila razvita in se izdeluje v Sloveniji, zato so vsi napisi in navodila v našem maternem jeziku. Za garancijo in servis je poskrbljeno. Prav tako nudimo stalno podporo našim uporabnikom.

Koristi Magus blazine

Koristi Magus blazine na telo so mnoge.  S pravilno izbiro ponavljajoče se frekvence impulzov elektromagnetnega polja dosežemo različne učinke terapije:

 • lajšanje bolečin
 • boljša gibljivost sklepov
 • hitrejša celitev kosti
 • hitrejša regeneracija mišic
 • protivnetno delovanje

Prof.dr. Zmago Turk, UKC Maribor:

“Vsaka celica v telesu polovico energije porabi za ohranjanje napetosti celične membrane, s čimer omogoča pretok ionov v celico.

S starostjo membrana izgublja napetost in naposled pride do apoptoze – programirane smrti celice.

Elektromagnetna terapija torej ohranja napetost celične membrane , zaradi česar celicam ostane dovolj energije za opravljanje drugih procesov.”

 Magus blazina: pri čem je uspešna

Magus blazina kot elektromagnetna terapija je zelo uspešna pri zdravljenju težav s kostmi in sklepi ( 3 ) kot sta artritis ali osteoartroza.

magus, osteoartroza
Magus terapija je učinkovita metoda pri oateoartrozi ( 2 )>>> več si preberite: osteoartroza [vzroki,zdravljenje]

G. Berce, optik iz Jesenic

Za silvestra 2017 sem zlomil zunanji gleženj, en teden sem nosil navadni gips,nato sem pa dobil gips,oziroma longeto z katero se lahko tusiramo. Prvi delovni teden tega leta ste mi dostavili vašo blazino. Uporabljal sem jo po vaših navodilih.
Rezultat: po 3 tednih sem že ponoči bil brez longete, četrti teden pa že brez. Uporabljal sem elastično oporo za gleženj. Peti teden sem imel kontrolo pri kirurgu, zlom ni bil več viden. Berglje sem uporabljal samo prve tri tedne.
Star sem 60 let, v življenju sem imel že kar nekaj zlomov, ker se ukvarjam z adrenalinskim športom, vendar se še nikoli nisem tako hitro spravil na noge!

Magnetna terapija je uspešna terapija pri:

 • zaraščanju kosti
 • osteoporozi
 • bolečini v hrbtenici
 • zakrčenosti mišic
 • bolečinah v kolenu

 

VIR ( 1 ): zdravstveni dom Ljutomer uporablja magnetno terapijo: Magus blazino

VIR ( 2 ): sciencedirekt

VIR ( 3 ): ncbi