Kuhinja po feng shui prinaša zdravje in blaginjo

kuhinja po feng shuiFeng šui pravila nam pripovedujejo, da nam  kuhinja po feng shui, prinaša zdravje in blaginjo. Star pregovor pravi, da bolezen pride v nas skozi usta, blaginjo pa vedno povezujemo s tem, da nismo lačni.

Še ne dolgo nazaj, so gospodinje veliko časa preživele v kuhinji, štedilnik pa je bil glavni element v njej. Moderna doba je žal to precej spremenila, zaradi drugačnega prehranjevanja kuhinja ni več srce hiše in se v njej ne zadržujemo več toliko, kot v starih časih.

Kako naj bo urejena kuhinja po feng shui

Kuhinja po feng shui pravilih, naj bo umaknjena od glavnega vhoda v hišo in naj ne bo v neposredni vstopni liniji vrat.

Najslabša možna izbira za kuhinjo, je tik poleg sanitarij, kar v današnjih časih mogoče ne drži več tako strogo. Včasih so bila stranišča umazana in vir mnogih okužb, zato je bilo priporočljivo, da so čimbolj umaknjena od prostorov, kjer se pripravlja hrana.

V današnjem času ima lega kuhinje poleg sanitarij zgolj negativen psihološki pomen.

Prostor, kjer kuhamo, mora biti zaščiten, včasih je veljalo pravilo, da mora biti zaprt najmanj z dveh strani. Priporočene so pravilne oblike, saj se bo qi samo v tem primeru enakomerno razporedil po prostoru.

Med štedilnikom in pomivalnim koritom, mora biti vsaj 1,5 metra razmika, zaradi konflikta med elementarnimi stopnjami ognja in vode.feng shui kuhinja barve

Danes to razmerje bolj velja ta razmik med pomivalnim strojem in štedilnikom, kar prav tako ustreza sodobni pripravi hrane. V današnjih modernih kuhinjah, je med štedilnikom in virom vode, postavljen delovni pult.

Zanimalo vas bo tudi: Kateri les izbrati za kuhinjo po naročilu?

Kje naj stoji štedilnik v kuhinji po feng shui?

Štedilnik je najpomembnejša stvar v kuhinji in naj ne bi stal v bližini okna, saj lahko pripravo hrane zmoti prepih. Kuhinjski elementi naj bi bili postavljeni tako, da med kuhanjem vidimo vrata.

To načelo izhaja iz zgodovine, ko je vsak posameznik v želji po zaščiti, želel nadzirati vhodna vrata in si s tem zaščitit hrbet.feng shui kuhinja štedilniki

Energija za pripravo hrane je najbolj priporočljiv les, premog in plin, medtem ko nasveti feng shui, odsvetujejo elektriko, saj naj bi elektromagnetno sevanje spreminjalo osnovno strukturo hrane. (1) (2)

Sodobne kuhinje so zasnovane po modernih načelih, ki pa običajno upoštevajo feng shui načela, čeprav so pogosto zasnovane kot otok, okrog katerega se dogaja družinsko življenje in prehranjevanje.

Podobno, kot tukaj, opremljanje kuhinje po feng shui, smo opisovali in delili nasvete tudi za opremljanje pisarne po feng shui-ju.