Knjižni regali za dnevno sobo

Spodaj so opisani knjižni regali za dnevno sobo.

Knjižni regali za dnevno sobo

Glede na to, da so naše dnevne sobe, danes, grajene povsem unikatno in individulano ter od primera do primera, različno, objavljamo spodaj nasvete za tiste, ki jih zanimajo knjižni regali za dnevno sobo – tako individualne izdelave, kot tipske.

Kakšen regal zdrži težo knjig?

Prednosti po meri izdelanih knjižnih regalov za dnevno sobo, podobno kot pri vsem ostalem pohištvu po meri, izhajajo v glavnem v neomejenih možnostih kombiniranja regalov z ostalim pohištvom ter na sploh, interierjem znotraj bivalnih prostorov, prednosti tipskih regalov pa v glavnem izhajajo iz vidika cene, premičnosti takšnih regalov in pa prilagodljivosti, glede uporabe.

Če iščemo nek primeren knjižni regal za večjo zbirko knjig, bo sigurno bolj prav, prišel velik knjižni regal, z malenkost bolj stabilnimi odlagalnimi policami (kjer se širina omarnega prekata priporoča na maksimalno 80 cm).

V primeru, da potrebujemo regal za manjše knjižne zbirke oz. za sprotno odlaganje raznoraznih, občasnih čtiv, se večkrat kar odločimo za premične, manjše regale, za katere niti ni nujno, da imajo možnost zapiranja posameznih regalov z ličnicami.

Stilski knjižni regali in pa regali za knjige, ki jih poznamo npr. iz tv komod, največkrat pride prav s steklenimi ličnicami, iz katerih je enostavno mogoče obrisati prah, v nekatere, manjše dnevne sobe, pa niti ne moremo dobiti klasičnih knjižnih regalov, ampak samo knjižne police.

Knjižne police imajo to prednost, da jih lahko poljubno namestimo na stene, ki sploh ostajajo proste v dnevni sobi (kar pa tudi ni največkrat več lahko), saj so današnje dnevne sobe večkrat povezane z ostalimi prostori z odprtimi prehodi ali pa celo kakšno pregradno omaro ali drsnimi vrati.
Med uporabo regalov za knjige, so še vedno najbolj popularni leseni regali, razlog pa je v njihovi trpežnosti, možnostih obdelave in možnostih barvnih kombinacij.

Steklene police in drugi regali so za obdelavo dražji, bolj izpostavljeni lomu v primeru padecev ali prevelike teže, zelo lepo in lično pa izapdejo tudi regali za knjige, ki jih iz notranje strani dodatno osvetlimo.
Tak regal za knjige bo prišel zelo lepo do izraza, če bomo led svetlobo, z led svetili, namestili nad sprednjim delom regala, če bo ta usmerjena v točno določen del regala, še posebej pa pride do izraza lepota takšnega knjižnega regala, v kolikor svetlobo usmerimo na steklene ličnice pred samim regalom.

Moderni dnevni regali so večkrat tudi nizki in na koleščkih. Slednje se je izkazalo za izjemno praktično, ker pohištva v dnevni sobi tako ali tako nimamo več let na istem mestu, ampak ga po potrebi prestavljamo. Pogosto in največkrat v odvisnosti od razporeditve ostalega pohištva po dnevni sobi. In seveda položaja sedežne garniture ter televizijskega sprejemnika.

Oznake besedila: Knjižni regali za dnevno sobo