Kamini na pelete

Kamini na pelete, vgradni kamini, prostostoječi kamini, kamini na centralno povezavo IDRO. Ste v dilemi in ne veste za kakšen kamin bi se odločili? Na trgu je velika izbira kaminov na pelete pomembno je, da vi veste kaj želite od kamina, na kakšen način ga želite uporabljati, kot osnovni vir ogrevanja, kot dodatni vir ogrevanja ali zgolj zato, ker kamin mora bit.

kamini na pelete

Pri izbiri kamina na pelete je vaša pomembna odločitev in sicer ali že imate osnovno ogrevanje v stanovanju, hiši in želite dodatek k ogrevanju ali imate novogradnjo in je potrebno že v projekt vključiti pravi način ogrevanja s kaminom. Če je novogradnja je potrebna pravilna priprava za kamin na pelete, ki pa je spet pomembno za kakšen način ogrevanja se odločite. Pri načrtovanju za glavni vir ogrevanja na pelete se lahko odločite ali bo kamin stal v kurilnici ali v dnevnem prostoru, ker do kamina na pelete za osnovni vir ogrevanja IDRO je potrebno pripeljati inštalacijo, ki jo kamin potrebuje se pravi elektriko, toplo in hladno vodo za povezavo na sistem, ustrezen dimnik, pravilni dovod svežega zraka ter pravilna priprava tal -ojačani estrihi, kjer bo stal kamin na pelete.

kamin na pelete IDRO

Če se odločate za kamin, kot dodatni vir ogrevanja je priprava za samostoječi kamin na pelete manj zahtevna. Odločite se ali bo kamin na pelete prostostoječ ali vgradni. Po navadni sta oba modela postavljena v dnevnem prostoru. Za pripravo potrebujete dovod svežega zraka, ustrezen dimnik, ter elektriko. Kajti peč na pelete brez elektrike ne deluje. Po eni strani imamo komfortno ogrevanja na pelete z pritiskom na gumb in kamin deluje samodejno, po drugi strani pa kamin na pelete ne bo deloval, če ni električne energije, kar se pa lahko zgodi ob kakšnih neurij ali večji količini snega, kjer so težave z izpadom električne energije. Vsekakor se stranka odloči sama, kateri način ogrevanja izbere.