Kako opremiti pisarno?

Preden si preberete naše tokratne nasvete za notranje opremljanje poslovnih prostorov, samo povejmo, da se nasveti za notranje opremljanje ostalih bivalnih in tudi poslovnih prostorov, nahajajo na naši prvi strani, tako, da si lahko vsi, ki vas generalno zanima notranje opremljanje, nekaj izmed njih, ogledate že tam. Sicer pa so tukaj zbrani predvsem nasveti kako opremiti pisarno.

moderna pisarna

Ko govorimo o opremljanju pisarn je treba najprej razumeti, da večino tistih, ki so v fazi opremljanja svojih pisarn (pa naj si gre za domače in majhne pisarne ali tiste, večje, v večjih podjetjih), zanima opremljanje pisarne iz več zornih kotov.

Seveda je v prvi vrsti pri opremi pisarne pomembna cena, koliko stane pisalna miza ali pisarniški stol ali pisarniška omara, a je hkrati treba vedeti, da marsikoga pri iskanju odgovora kako opremiti pisarno zanimajo tudi odgovori na vprašanja kot so kako si urediti pisarno po feng shuiju, kako je bolje urediti pisarno za žensko, kako opremiti pisarno glede na dejavnost, ki jo opravljamo, opremljanje poslovnega prostora v povezavi z barvami, kakšne so zakonitosti ali nasveti pri opremi majnih pisarn, kako na hitro opremiti domačo pisarno, itd…

Ker je vprašanj seveda več, smo spodaj naš zapis pripravili v obliki najpogostejših vprašanj in odgovorov v zvezi z opremljanjem pisarn in vseh poslovnih prostorov.

konferenčna soba

Kako opremiti pisarno po feng shui?

Najprej moramo razumeti, da je fengshui dejansko starodavna veščina, ki prihaja iz Kitajske, narekuje pa smernice urejanja zunanjega in našega notranjega prostora. Glavni namen feng shui-ja pa je povečati skladnost in pretok energij v zunanjem in notranjem prostoru. Po tipu veščine feng shui uvrščamo na področje kitajske metafizike.

Odgovor na to kako opremiti pisarno po Feng shuiju gre zato iskati predvsem v tem, da svojemu delovnemu okolju zagotovimo prijetno okolje, ki ni moteče, mračno ali kričeče, pri čemer pa prijetno okolje pomeni tudi skrb za prijetne zvoke (hrup), prijeten vonj (feng shui dišave s pomočjo dišečih palčk) in prijetne barve.

Predvsem barve v pisarni so po smernicah Feng shui, ključne za sproščen in naraven pretok energije v pisarniških prostorih.

kako opremiti pisarno

Feng shui za poslovne prostore predstavlja tudi znanost o oblikah, zato ni vseeno kako bo po feng shui izgledala naša pisalna miza, pisarniški stol in kakšni bodo materiali iz katerih bo posamezno pisarniško pohištvo tudi narejeno.

Za feng shui je značilno nizko pisarniško pohištvo, v okviru izbire ustreznega pisarniškega stola za pisarno, pa povejmo, da mora biti pisarniški stol po načelih feng shui, obrnjen proti steni (hrbet gleda proti steni), obenem pa obrnjen tako, da v najbolj ugodno smer neba. Če je možno, pisarniški stol v pisarni obrnimo tako, da gleda proti vratom ali oknu.

pisarna doma

Največ smernic za opremo pisarne po feng shui stilu boste našli v zvezi z obliko in ustreznostjo primerne mize ter seveda dodatkom rastlin v pisarni. Miza naj bo okrogla, rastline pa postavimo v pisarno zato, da zmanjšujejo moteče učinke električnega sevanja računalnikov in tehničnih pripomočkov.

Pisarniški stol naj bo po izboru barv nežen, umirljiv, naraven, po izboru materiala pa je za slednje, najbolj izbrati lesenega. Nič ne bo narobe, če je za oblazinjenje pisarniškega stola uporabljena naravna tkanina, ki je lahko sive barve, linije stola pa naj bodo ravne in enostavne. Verjetno eno največjih ponudb pisarniških stolov na spletu, boste sicer našli na spletni strani Pohištvo 123.

Osnovna izhodišča za to kako opremiti pisarno (da ni preveč natrpana)

Ureditev pisarne mora nedvomno biti vaš navdih za urejanje delovnega mesta, ključno pa je, da ste pri urejanju pisarne osredotočeni na to, da ustvarite v pisarni osrednje območje s pisarniškim pohištvom in mizo (delovni prostor), kjer je omogočen prost pretok komunikacij, energije, svetlobe in zraka, obenem pa ob zidnih stenah poskrbite za ogromno odlagalnih mest z omarami in regali, potrebnimi za pisarne.

V sodobnejših pisarniških okoljih, če seveda prostor omogoča, poskrbimo tudi za namestitev počivalnika za hitro sprostitev ali ležerno posedanje v kratkih pavzah med delovnim časom.

Barve v pisarni so lahko popolnoma nevtralne, v zadnjem času pa se vse več interesentov, ki se sprašuje kako opremiti pisarno zanima za pisarne v minimalističnem stilu, kjer manj pisarniškega pohištva, pogosto pomeni več.