Kako izbrati pravo mizo k sedežni garnituri?

Spodaj z nasvetom pomagamo vsem, ki se sprašujejo kako izbrati pravo mizo k sedežni garnituri. Končne mize, imenovane tudi klubske mizice,  so kot podporni igralci ob kavču vsake dnevne sobe. Redko dobijo slavo in pozornost kot jo največkrat pridobi sedežna garnitura, ki velja za osrednji element dnevne sobe, vendar so bistvenega pomena v svojem lastnem načinu. Poleg tega, da služijo kot odlagalne mize za svetilke ter prigrizke in pijače, lahko pomagajo, da prostor naredijo dobro zaobljen in zaključen, še posebej pa, če se odločimo, da bo klubska mizica izgledala v poliranem videzu. Za klubske mizice ne pravimo zastonj, da govorijo jezik lastnika stanovanja, ki pozornost namenja podrobnostim.

Več: največja ponudba klubskih mizic za dnevne sobe, na povezavi.

Kako izbrati pravo mizo k sedežni garnituri

Klubske mize so lahko težke ali lahke. Prihajajo v zapleteni paleti stilov, velikosti in zaključkov, zato ker običajno potrebujete dve in ne eno – na vsaki strani sedežne garniture. Nakupovanje klubske mizice za dnevne prostore je lahko težje kot nakup katerekoli mize  – saj je treba upoštevati višino, površino, osnovnim slog in materiale, da bi dosegli popolno ravnovesje delovanja in zaključili ambient dnevne sobe

Kakšna naj bo višina klubske mizice?

Vprašanje številka 1 pri izbiri končne mize: kako visoka bi morala biti? Pravilo je, da mora biti njena površina enaka ali tik pod višino ročaja sedežne garniture. Za standardno sedežno garnituro, to je približno 25 cm, vendar pa vzamite merilni trak, da se prepričate Večina klubskih miz je visokih med 22 in 30 cm.

Če ne najdete primerne klubske mize, ki vam je všeč v dosegu ciljne višine, se naslonite raje na nižjo in ne višjo mizico. Slogi mizic, ki so nad nivojem roke, ne samo, da izgledajo nerodno, lampak ahko na njih tudi težje postavimo kozarec ali dvignemo knjigo.


Te mizice kršijo pravilo višine, vendar delujejo iz dveh razlogov: ena, spodnji deli mizice ležijo pod zofo in v dosegu roke. In drugič, okna in talne obloge dnevne sobe do stropa vizualno podaljšujejo prostor, tako da lahko takšna sestava klubske mizice povečuje višino, ki jo prepletajo žarnice in svetila v dnevni sobi.

Kakšna naj bo mizica za ostale sedežne garniture, kjer ne nameravamo mizice postaviti ob zofo? Kako izbrati pravo mizo k sedežni garnituri?

Imate dve možnosti: izberite mizico, ki ustreza višini, v kateri bi sedeli roki (za merjenje, udobje na kavču in doseganje namišljene pijače) ali kupite nizke modele, ki so ravni s sedežem. Niti ena možnost ni boljša od druge; to je odvisno samo od vaših želja in ravnovesja vašega prostora.

Zanimalo vas bo tudi: Top nasveti kako do poceni regalov

Zgornje tehnično gledano ni kavč (to je ikona Barcelonskega predsednika Miesa van der Roheja), toda načelo velja za isto – namizne linije z namišljeno roko. Njegova lahkotnost pripomore k utrjevanju nogavic in njegova valjasta oblika prinaša potreben ukrivljen element, ki izravnava zaporedje pravih kotov.

Seveda ni zakona, ki pravi, da se morate dvigniti na končne mize, če se videz ne razbije s svojim prostorom. Ena posodica na dnu tega kavča ohranja vabljivo odprtost prostora, ureditev pa se izravna z zgibno mizo, ki sedi na diagonali čez njo.
Poskrbite za uporabo netradicionalnih predmetov – pomivalnih zabojev, starih kovčkov, stojnic za šivalne stroje, vrtnih blazinic – kot končnih miz. Prepričajte se, da padejo v korak z zgornjimi smernicami višine in lestvice, tako da so pogovori v dnevni sobi prijetni, in ne neprijetni.

Oznake besedila: Kako izbrati pravo mizo k sedežni garnituri