Izobraževanje zaposlenih malo drugače

Spodaj so napisani nasveti za tiste, ki jih zanima izobraževanje zaposlenih malo drugače.

Izobraževanje ima v našem življenju velik pomen, učimo se ves čas, od malih nog, do starosti. Koliko pa si zapomnimo od tega učenja, pa je že druga zgodba! Naši možgani so velik in zmogljiv računalnik, naša naloga pa je, da se ga naučimo upravljati. Kot vse dele našega telesa, moramo tudi možgane vzdrževati in jih ohranjati v primerni kondiciji.

Vse to dosežemo z rednim treningom, kar pogosto pozabimo, ko zapustimo šolske klopi. Tako veliko zaposlenih po določenih letih na istem delovnem mestu otopijo, svojih možganov ne trenirajo, kar ima pogosto učinek na dolgoročni spomin. Kadar želijo imeti vodilni ob sebi motivirane, razgledane in čustveno stabilne ljudi, se zato pogosto odločajo za dodatna izobraževanja zaposlenih.

Da se ne ponavljajo vedno isti vzorci izobraževanja, je zelo pomembno, da je izobraževanje zaposlenih malo drugače, na nov, bolj izviren način. Svoje zaposlene moramo vzpodbuditi, da začnejo trenirati svoje možgane, temu lahko rečemo tudi možganski fitnes. Takšno obliko izobraževanja lahko zaupamo strokovnjakom, ki bodo zaposlene vodili skozi delavnice, ki so lahko  tudi v obliki team building dogodka, kar bo zaposlene še dodatno povezalo med sabo.

Dodatne ideje boste dobili na spletni strani Teambuilding Croatia

izobraževanje zaposlenih malo drugače

Izobraževanje zaposlenih – naučimo jih možganski fitnes

Izraz možganski fitnes se mogoče sliši malce čuden izraz, a v resnici je to lahko zelo pomembna odločitev v našem življenju. Na delovnem mestu pogosto zapademo v določeno rutino, svoje zadolžitve opravljamo izvrstno, a če se moramo izkazati na drugih področjih, se lahko zatakne. Tukaj lahko veliko naredi vodstvo podjetja in za svoje zaposlene organizira dodatna izobraževanja, ki pa so lahko tudi malce drugačna. Izobraževanje zaposlenih malo drugače je lahko velik izziv za vodilne, saj je potrebno zaposlene motivirati na drugačen in bolj domiseln način.

Team building za zaposlene – trening možganov

Kaj lahko razumemo pod izrazom možganski fitnes? Predvsem je pomembno, da ves čas izvajamo neke aktivnosti, samo da ne postanejo rutina. Čeprav rešujemo križanke in beremo revije in knjige, tega naši možgani ne želijo shraniti kot informacijo, zato moramo delati vaje za izboljšanje kratkoročnega spomina in poskušamo povečati obseg shranjenih podatkov. Prav tako se moramo naučiti metode pomnjenja in  se naučiti obvladovati stres.  Kronični stres lahko povzroči zmanjšanje pozornosti, posledično se pričnemo slabše odločati, imamo daljši odzivni čas, vpliva pa tudi na komunikacijo in poslabša odnose med zaposlenimi. Vsega tega se lahko zaposleni lahko naučijo na team building delavnicah, kjer  bodo slišali še mnogo koristnih nasvetov za preprečevanje stresa in kako uspešno komunicirati s sodelavci in nadrejenimi.

Dodatne nasvete si lahko preberete v članku Prednosti team building delavnic

Viri:

Dnevnik, priloga oddih