Iščete darilo za prijateljico 30 let in nimate idej? [Ovitek za telefon, e bralnik….]

Bo vaša najboljša prijateljica, žena ali punca v kratkem dopolnila 30 let in nimate idej, kaj bi ji kupili za darilo? Jo zanima zabavna elektronika ampak menite, da je računalniške opreme povsod že preveč? Če imate občutek, da bi se ji prilegalo inovativno tehnično darilo, vas vabimo, da preberete našo predstavitev 3 top gadgedov za leto 2019. Preberite članek in morda boste idealno darilo za prijateljico 30 let izbrali veliko lažje, kot ste si mislili.

Ovitek za telefon – Odlično darilo za VSE prijateljice (ne samo tiste, ki so stare 30 let)

Preden si ogledate naša priporočila za obdarovanje prijateljic za 30 let, v nadaljevanju, upoštevajte, da med obdarovalnimi možnostmi za prijateljice, obstajajo tudi takšna darila, ki jih lahko mirne volje podarite tudi ostalim prijateljicam (ne samo tistim, ki imajo okroglih 30 let).

Vsak ima danes, med nami, že svoj telefon, mnogo katera vaša prijateljica pa ima morda celo dva ali več telefonov. Ne pozabite, da je krasna ideja za obdarovanje prijateljic, zato lahko preprosti ovitek za telefon.

Ovitki za telefone niso dragi, univerzalni ovitek za telefon je mogoče uporabiti ne glede na to, kakšen telefon uporablja prijateljica, mnogo etuijev za mobi pa je mogoče tudi personalizirati. Tako lahko na ovitek za telefon preprosto napišete osebno sporočilo za prijateljico, dodate prijateljičin najljubši slikovni motiv ali ga drugače okrasite.

1.) E-bralnik je za ljubiteljice literature in e-knjig najboljše darilo

Po statistikah ženske občutno več berejo/te, zato je morda smotrno razmisliti o napravi za elektronsko branje literature v obliki e-knjig. Če se vaša prijateljica rada pritakne knjige, se veliko uči (npr. študira), kuha ter prebira recepte, potem je lahko idealno darilo za prijateljico 30 let e-bralnik e-knjig.

E-bralniki so neke vrste e-ink tablični računalniki, ki nimajo barvnih zaslonov in se na njih ne da igrati igric, ampak je na njih možno zelo enostavno a učinkovito brati knjige v elektronski obliki. Prednost elektronskih bralnikov je, da njihov zaslon ne utruja oči, baterija traja več tednov, nanj pa lahko shranite več kot stotine knjig (v e-obliki seveda). Ker so zelo majhni in priročni, jih lahko vaša prijateljica hitro shrani v torbico, najljubše e-knjige pa bere tudi npr. v čakalnici ali na vlaku.

Torej idealna knjiga za 30 rojstni dan je lahko e-bralnik sam 🙂

Darilo za prijateljico 30 let
E-bralniki so idealno darilo za prijateljico 30 let. Njihove cene se gibljejo med 70 EUR pa vse tja do 300 EUR.

2.) Kvalitetni a poceni tablični računalnik Amazon

Ko so se pred kakšnimi 5-10-imi leti prvič pojavili tablični računalniki, so bili veliki boom. A kasneje se je izkazalo, da večino vsakodnevnih opravil tako in tako počnemo na pametnih telefonih, resno delo pa v večini na računalnikih v službi ali doma. Ne glede na to, da se tablice v praksi najbolj niso prijele, so za določeno publiko še vedno idealno darilo. Med njimi zagotovo spadajo ženske, otroci kot tudi starejši.

Pomislite. Ali vaša prijateljica pogosto gleda v zaslon telefona in toži, da jo matrajo očesa? Ima otroka, ki ji telefon venomer vzame za igranje igric, sama pa potem plačuje položnice ko otroci spijo? Idealno a cenovno zelo ugodno darilo za prijateljico 30 let, je lahko tablica za otroke in družino Amazon Fire. Gre za zelo kakovosten Amazonov družinski tablični računalnik, katerega cena se giblje okrog 60-70 EUR in ponuja veliko več kot bi si sicer mislili. Poceni tablica Fire 7 ima večji zaslon kot npr. telefon kar je odlična novica za oči vaše najboljše prijateljice bff.

Tablica za otroke in družino Amazon Fire je idealno darilo za prijateljice
Tablica Amazon Fire 7: Hitro brskanje po spletni strani, iskanje kuponov za nakup ali shranjevanje najljubših receptov je tako izvedljivo hitro in enostavno.

Video predstavitev tablice Amazon Fire 7:

3.) Najboljše darilo za prijateljico 30 let je lahko Amazonov govorec Echo Dot

Amazon nam je pred nekaj leti predstavil pametne zvočnike, ki jim lahko ukazujemo ali jih sprašujemo 24 ur na dan. Čeprav smo do nedavnega bili do slednjega zelo skeptični, se je uporaba govorca Alexa v praksi izkazala kot zelo praktična. Število ukazov, ki jih razume so neskončno in roko na srce v praksi delujejo presenetljivo zanesljivo. Zvočnik tako sliši tudi na drugi strani sobe povsem brez problema.

Če iščete darilo za prijateljico 30 let in ji pripravljate presenečenje, jo navdušite z Amazonovim zvočnikom Echo Dot 2. Prijateljica lahko darilo za  rojstni dan postavi v kuhinjo ali dnevno sobo in ji ukaže številne koristne akcije in napotke. Če jo želite še bolj razvajati, jo lahko presenetite še z brezžičnimi žarnicami, ki se vklapljajo in izklapljajo na zvočni ukaz.

Inovativno darilo za ženske: echo dot
Cena zvočnika Echo Dot se giblje okrog 30-40 EUR, podpira pa svetovne jezike kot so angleščina in nemščina, med katerimi trenutno ni slovenščine. Trenutno lahko lahko v Sloveniji Amazonov Echo Dot 2 dobite samo v spletni trgovini Bogomolka.si.

Najpogostejši ukazi ki jih lahko izvede vaša kolegica z Echo dot zvočnikom:

  • Alexa, what’s the weather in Maribor?
  • Alexa, set spagethi timer for 8 minutes and set tea timer for 5 minutes (in čez 5 in 8 minut alexa opomni z zvočnim alarmom)
  • Alexa, how old is Josepe Guardiola?
  • Alexa, what breakfast should I eat today?
  • Alexa play rock music
  • Seznam ostalih ukazov za Alexo lahko najdete tukaj.

Upamo da ste z branjem današnjega zapisa dobili kakšno dobro idejo za darilo prijateljici in da bo izbira prava. Vso srečo pri nakupu, sicer pa v zvezi z obdarovanjem, priporočamo še prispevek slovenska poslovna darila iz keramike.