Iron wood po naše

Iron wood v slovenskem prevodu pomeni železni les.

Kot nedobeseden prevod lahko besedno zvezo v slovenščini razumemo tudi kot močan, stabilen in konstrukcijo vzdržljiv les, ali pa, če besede obrnemo kot močno, toplo, domače in naravno železo.

Močan les je smiselno bolj uporaben, zato je ime iron wood pri nas razumljeno ravno v tej povezavi.

V številnih primerih in nasvetih, ki jih predstavljamo na naši strani, npr. ta, v katerem smo govorili o urejanju okolice okrog hiše, zato v našem besednjaku uporabljamo močan les, ki pa je kot slovenska avtohotna vrsta uporabljan npr. kot lepljenec (kar je umetno izdelan les) ali pa kot hrast.

Lepljenec največkrat uporabljamo za konstrukcijsko zahtevneješe objekte, ostrešja, nadstreške ter druge konstrukcije, za katere lastniki želijo, da so narejene iz lesa.

Mehkejši naraven les se drugače uporablja bolj pri notranjem opremljanju in za interier.

Sicer pa je iron wood skupina spletnih navdušencev, ki ne samo, da piše vsebine o lesu in naravi ter različnih konstrukcijah narejenih iz lesa, ampak spletno ustvarja na najrazličnejših področjih.

Res da imamo največ poslovnih vezi stkanih ravno na področju lesne dejavnosti in na področjih opremljanja stanovanj ter poslovnih prostorov z najrazličnejšim pohištvom, ki se ga uporabi v stanovanjih in hišah, a naše spletno ustvarjanje v tem duhu (s pripravo vsebin) sega še bistveno dlje.

Ustvarjamo namreč spletno zgodbo, ki je drugačna in želi na spletnem prizorišču Slovenije ostati dlje časa.

Po nekaterih naših besedil se sicer vidi, da smo šele začetniki, a imamo ogromno dobre volje in energije, da ustvarimo zelo veliko zgodbo, ki se bi lahko tudi v globalu imenovala iron woods.

 

Nekaj sicer imamo o tem pomislekov, ker je naš trg več ali manj slovensko govoreče območje, zato je čisto mogoče, da nas boste na kateri izmed ostalih spletnih strani našli pod izrazom železen in krepak les.

Tole kar berete tukaj so samo naša osnovna razmišljanja o iron woodsu in tem kam nas bo pripeljala spletna pot, ki jo peljemo na tej, napi profesionalni spletni strani za vsebine, ki ta trenutek nimajo ne repa in glave.

A, če gre verjeti, da vsaka stvar svoje mesto najde, ni vrag, da je ne bomo tudi mi, norci. :)

Vabljeni, da se beremo z našimi super zapisi še naprej.