Hotel TV sistem – Niso vsi zanič, so pa pogosto precej za časom

No, če smo čisto pošteni, ni vsak hotel TV sistem zanič. Ampak bodimo iskreni. Če ste gost v hotelu, ki ni bil prenovljenem prav pred kratkim, boste v sobi morda našli 5 do 7 let star LCD televizor. Zgodi se lahko tudi, da tem najdete še celo starejšo cevno televizijo. Tak hotel TV sistem bo zelo verjetno prikazoval analogni signal standardne ločljivosti. Zato je običajno glavni razlog, da boste v hotelski sobi na počitnicah ali poslovnem potovanju želeli imeli možnost Wi-Fi povezave… Nihče namreč ne želi gledati takšne televizije in zato poskuša pretočiti poljubni film ali oddajo iz interneta.

Težava, da hotel TV sistem ne nudi modernejših storitev je po večini tehnične narave. Večina hotelov namreč uporablja sistem, ki je bil zgrajen že več kot pred deset leti. Še novejši hotel TV sistemi bodo pogosto oskrbovani z SD-kanali, ki je, da zapolnijo zaslon LCD televizorja raztegnjena. Mislim, da se vsi strinjamo, da ni  nič kaj zabavno.

Je pa res, da sistemi HD stanejo precej več. Če želi hotel naenkrat prenoviti celoten hotel TV sistem, je cena posega lahko precej visoka, zato to običajno naredijo postopoma. Prav tako je res, da nekateri sistemi HD zahtevajo uporabo posebnih televizorjev ali zunanjih sprejemnikov. Nekateri starejši sistemi HD pa sploh niso delovali z ožičenjem, ki je že bilo v stenah, zaradi česar se strošek nadgradnje še dodatno poveča. Je pa velikokrat pravi razlog, da hotel TV ni v HD, ker lastnik hotela sploh ne ve, da tam zunaj obstajajo drugačne možnosti.

hotel tv sistem
Verjetno ne želite, da bi bila vaša hotelska soba videti tako, kot ta na sliki. Enako velja za hotel tv sistem, ki vam je na voljo v hotelski sobi.
Oprema, potrebna za sodoben hotel TV sistem

Nekateri sistemi hotel TV potrebujejo drugačne, posebej prilagojene aparate. Vendar tukaj ne govorimo o ogromni razliki v ceni. Govorimo o televizorjih, ki stanejo morda petdeset evrov več, bo

Stvar je v tem, da so to stvari, prilagojene občutku lastnika hotela in ne temu, ali je vam všeč TV v sobi. To je samo še en strošek, ki ga nosi lastnik hotela in običajno ne vpliva na znesek, ki ga za storitev plača povprečen gost. Torej, če boste povedali upravitelju hotela, da se boste naslednjič, ko obiščete mesto, nastanili v drugem hotelu, kjer imajo boljši wi-fi ali boljši hotel tv sistem, bo le ta prej ali slej dobil sporočilo, da je potrebno nekaj izboljšati. Vse je torej precej odvisno tudi od nas, gostov.

Morda se sliši smešno, a čas, ko so bili hoteli ponosni, da sploh imajo na televizorjev svojih sobah, je minil. Pred nekaj leti je sicer prišlo do premika in so v hotelske sobe postavili LCD televizorje, praviloma pa niso nadgradili celotnega sistema. Kot sem že zgoraj zapisal, da zato obstajajo tehnični razlog ali pa lastniki hotelov tega preprosto ne želijo. In to je nekaj, na kar kot gost hotela lahko vplivate in pomagate spremeniti.

Svetuje: Nevron