Hotel TV – Kakšne so izkušnje gostov z Free-To-Guest, ki je na voljo

Odkar se je, pred več kot 50 leti, tudi v hotelih uvedla kabelska televizija. Gostje v hotelih pritrjujejo, da so kanali, ki so na voljo na hotel tv, ena izmed najbolj kritičnih komponent med njihovimi hotelskimi izkušnjami.

Free-To-Guest na Hotel TV

Z večanjem števila hotelskih gostov, ki s seboj prinašajo različne mobilne naprave, da lahko gledajo svojo vsebino. Ponudbe hotel tv za prosti čas FTG (Free-To-Guest 1) pa pogosto zaznajo kot sekundarno tehnologijo. Kljub naraščajoči priljubljenosti televizijskih vsebin, ki so na voljo na napravah. Med kanali, ki jih hotelski gostje uporabljajo med dopustom, bo FTG še naprej igrala pomembno vlogo pri počutju v sobi.

Hotel TV
NE MOTI, uživam ob gledanju Hotel TV 🙂

V prispevku na povezavi si lahko preberete kako ustvariti dodano vrednost v hotelih z uporabo hotel tv in tehnologije IPTV (How to generate revenue off hotel TV using IPTV tech – Nevron)

Veliko hotelskih verig se zdaj poslužuje “manj je več” taktike, ko gre za FTG. Z naraščajočimi naročniškimi stroški in rastjo vsebine, ki je na voljo v mobilnih napravah, so hoteli začeli z zmanjševanjem potrebnega števila linearnih kanalov. Večina hotelskih verig sedaj ugotavlja, da je potreben le majhen del novic, športnih in filmskih kanalov, ki odražajo tipične navade svojih gostov. Vse to pa zato, da bi jim približali televizijo, kakršne so navajeni tudi doma.

Hotel TV, ki premore 50 ali več kanalov, običajno vsebuje veliko kanalov z zelo nizko gledanostjo. Zato se lastniki in upravljavci hotelov vedno pogosteje smiselno osredotočajo na manjše podmnožice kanalov, za katere je visoka stopnja povpraševanja.

Danes hoteli, ki želijo ponuditi več kot ponuja konkurenčnih, skrbijo, da njihov hotel TV deluje brez težav. Ponujajo tudi možnost predvajanja “aktualnih” kanalov in da na račun hotelske televizije ne dobivajo nobenih pritožb gostov.

Zanimalo vas bo tudi zakaj in kako pay tv ustvarja popoln prepih in vihar na tržišču. O tem smo pisali na povezavi.

Po zadnjih raziskavah je za hotele trenutno najbolj stroškovno učinkovito uvajanje Hotel TV z do 50 kanali v visoki resoluciji (HD 2). Strošek interaktivne programske sheme z do 50 kanali v visoke ločljivosti, pa se je v zadnjih nekaj letih znatno zmanjšal. Odvisno od proračuna in infrastrukture, hoteli zato začenjajo s posodobitvijo svojih hotel tv sistemov s funkcijami, ki omogočajo delitev zaslona mobilnih naprav na televizijski sprejemnik.