GOOGLE IN FACEBOOK OGLAŠEVANJE – KAJ JE BOLJ UČINKOVITO?

GOOGLE IN FACEBOOK OGLAŠEVANJE – KAJ JE BOLJ UČINKOVITO?

Google in Facebook oglaševanje sta lahko zelo učinkovita načina kako pokazati svoje podjetje novi publiki potencialnih strank. Ali vas zanima, če sta Google in Facebook oglaševanje za vsa podjetja? In kakšne so med njimi razlike? 

V tem članku vam bomo razložili glavne razlike, ki jih prinaša Google in Facebook oglaševanje – vas zanima več? Potem pa nadeljujte v branju!

facebook in google oglaševanje

KAJ STA GOOGLE IN FACEBOOK OGLAŠEVANJE?

Začeli bomo s Facebookem – največjim socialnim omrežjem za takmer vse starostne skupine. Facebook Ads je oglaševalska platforma, ki se uporablja za plačljive kampanje. Ključno je, da si na Facebooku naredite Business profil vašega podjetja – za razliko od osebnega profila pa ga lahko optimizirate in iz njega plačujete oglase. Google Ads je pa za iskanje in prikazovanje oglasov v spletnem brskalniku Google. Čeprav oba izvajata oglase s plačilom na klik (PPC), to počneta na ločenih kanalih in pogosto ciljata na uporabnike v različnih fazah poti kupca. Ste misleli, da sta Google in Facebook v oglaševanju konkurenta? Glih obratno! Če sta uporabljena na dober način se lahko dopolnjujeta in podjetju prineseta veliko novega interesa.

KAKŠEN JE VAŠ CILJ, KO IZVAJATE GOOGLE IN FACEBOOK OGLAŠEVANJE?

Ali se vam gre za prepoznavnost blagovne znamke, prodajo ali imate kakšen grug cilj? Že s odgovorom na to vprašanje boste veliko dobili!

Oglasi Google so idealni za pridobivanje povpraševanja –  doseganje novih strank, ki imajo visoko nakupno namero. Če na primer kdo v Google vpiše  ključno besedo “izdelava spletne strani”, to lahko pomeni zanimanje za nakup.

KAKŠEN JE VAŠ PRORAČUN?

Ena izmed prvih stvari je, da se odločite, koliko denarja hočete za Google in Facebook oglaševanje uporabiti. Se veda hočete, da boste imeli na koncu čim večji ROI. V oglasih Google Ads boste morali upoštevati konkurenco ključnih besed in ceno ključnih besed. Če imajo ključne besede, na katere ciljate, visoko ceno na klik (CPC) in imate majhen proračun, morda to ni najboljše mesto za vlaganje denarja.V oglasih Google Ads boste morali upoštevati konkurenco ključnih besed in ceno ključnih besed. Če imajo ključne besede, na katere ciljate, visoko ceno na klik (CPC) in imate majhen proračun, morda to ni najboljše mesto za vlaganje denarja.

PLUSI FACEBOOK OGLAŠEVANJA?

Po raziskavah iz leta 2019 je ima Facebook največji ROI. Zakaj? Sigurno je eden od faktorjev ogromno število uporabnikov. Poleg velike baze občinstva platforma ponuja tudi možnosti podrobnega ciljanja, s katerimi lahko tržniki dosežejo uporabnike na podlagi demografskih podatkov, življenjskih dogodkov in interesov. To je definitivno plus od Google oglaševanja – bolj detailno boste definirali svoje potencialne stranke.

PLUSI GOOGLE OGLAŠEVANJA?

V zadnjih letih se je Google oglaševanje razvilo in vključuje funkcije, ki lahko drastično izboljšajo stopnjo klikov, kot so ocene, podrobni kontaktni podatki, funkcija nakupovanja in optimizacija za mobilne naprave. Se veda tudi Google oglaševanje deluje na podlagi ključnih besed in čeprav morate za ključne besede ponuditi najvišjo ceno, ni nujno, da vedno zmaga najvišja ponudba. Vaša ponudba vam omogoči vstop, ustreznost oglasa glede na ključno besedo, ki jo uporabnik namerava iskati, pa vam omogoči vstop v hišo. Pametno ocenjene ključne besede zmagajo.

Ne moremo reči, da bi bilo Google oglaševanje boljše od Facebook oglaševanja ali nasprotno. Google in Facebook oglaševanje sta partnerja v iskanju ońovih kupcev in rastu podjetja. Smo vam pomagali? Bi radi izvedeli še kaj o spletnem oglaševanju?