GOOGLE ANALITIKA

KAKO NAM GOOGLE ANALITIKA POMAGA PRI SPLETNEM OGLAŠEVANJU?

Google analitika

 

Spletno oglaševanje pogosto svoje uporabnike presneti z raznimi novimi možnostmi. Ključ oglaševanja na spletu je zagotovo izstopati iz množice in pritegniti ciljno občinstvo ter vedno nekaj izboljšati in prav to vam omogoča Google analitika. Je eno izmed boljših orodij, ki nam ponuja veliko pomembnih informacij za izboljšave in prilagajanja naših spletnih kampanji in je poleg tega brezplačno.

Glede na to, da je potrebno vaše spletno oglaševanje prilagoditi vedenju strank in jim zagotoviti visoko kakovost uporabniške izkušnje, bo Google Analitika lahko postala vaš najboljši prijatelj.

KAKO VAM GOOGLE ANALITIKA LAHKO POMAGA📊

S pomočjo Google Analitike dobite informacije o vaših strankah ✔️

Ali vas zanima, kakšne stranke pritegnejo vaši izdelki in storitve? Ali so to mlajše ali starejše osebe? Vas zanima spol? Od kod prihajajo? Kaj počnejo? Kako so prišli na vašo spletno stran? Vse to so vprašanja, na katera nam Google Analitika lahko da odgovor. Tudi vsi ti podatki nam zagotavljajo vpogled, katero skupino moramo ciljati z našimi marketinškimi aktivnostmi.

Z Google Analitiko boste pridobili podrobnejše podatke o obnašanju vaših strank ✔️

Ti podatki se zbirajo med uporabniško sejo na samem spletnem mestu. Podatki, ki jih dobite, vključujejo: Koliko dolgo je uporabnik ostali na vaši spletni strani, katera so njihovi koraki, preden zapusti vašo spletno stran, kako prihajajo na vašo spletno stran in kako se obnašajo pri interakciji z vsebino. Na podlagi teh podatkov, ki vam jih Google Analitika zagotovi, lahko veliko lažje ugotovite, katere metode so uspešne, katere vsebine imajo višjo stopnjo konverzije in kako izboljšati vašo kampanjo.

Omogoča vam merjenje konverzij v vaši spletni trgovini ✔️

Google Analitika jasno označuje pot nakupa vaše stranke in lahko celo izmeri učinkovitost oglaševanja in drugih akcij ter prodajne rezultate posameznih izdelkov. Te informacije so pomembne za vaše podjetje, ker vam omogočijo vpogled v prilagoditev cen, postopka nakupa, razpoložljivost izdelkov … Informacije, ki vam jih Google Analitika omogoča, so tudi dober pokazatelj, kaj se bo zgodilo v vaši fizični trgovini (če jo imate).

Analizira dejavnosti v realnem času ✔️

Še ena dobra stvar, ki vam jo Google Analitika omogoča je, da lahko sledite, preverjate in primerjate vse podatke v realnem času. Te informacije so pomembne, ker vam zagotavljajo vpogled v časovni okvir, ki je zelo pomemben za poslovanje vsakega podjetja.

Že uporabljate Google analitiko pri vašem oglaševanju?