GOOGLE ADS – 5 POGOSTIH NAPAK IN KAKO SE JIM IZGONITI

GOOGLE ADS

Google Ads
Google Ads

Google Ads je vam omogočajo, da je trženje vašega podjetja veliko bolj enostavno. Vendar če želite, da bo vaše oglaševanje na spletu učinkovito morate slediti nekaterim smernicam.

Zavedate se, da vsak dan več kot 2 milijona uporabnikov na iskalniku išče odgovore na vprašanja ali rešitve za svoje probleme. Čeprav se vam zdi, da vam Google lahko prinese samo dobiček, se morate zavedati, da ni vse tako enostavno in čarobno ter da je veliko napak, ki jih lahko naredite in ki vas lahko veliko stanejo.

Spoznali vas bomo z nekaterimi napakami, ki so pogoste v svetu digitalnega oglaševanja in vam dali odgovore, kako se jim lahko izognete.

 

  1. KLJUČNE BESEDE – NI VSAKA VRSTA VEDNO NAJBOLJŠA

Veste, da obstaja več vrst ključnih besed? Med njimi je treba ugotoviti kateri tip ključnih besed najbolj ustreza vašemu oglasu? Če uporabljate samo ključne besede s širokim ujemanjem, se bodo vaši oglasi prikazovali na številne ključne besede in zaradi tega boste potrebovali veliko negativnih ključnih besed. Res je, da vam vsaka vrsta ključnih besed lahko prinese velik dobrih stvari za vaš oglas, morate ugotoviti katera vrsta vam bo bolj pomagala. Nekatere imajo omejen obseg iskanja, zato morate uravnotežiti vrsto ujemanja ključnih besed, ki jo uporabljate v skupini oglasov.

  1. PREVEČ SRAMEŽLJIVI ZA UPORABNO NEGATIVNIH KLJUČNIH BESED?

Se vam zdi, da imate dovolj denarja, da ga lahko mečete stran? To se lahko zgodi, če v vašem Google oglaševanju ne uporabljate negativnih ključnih besed. Negativne ključne besede so ključne besede, ki preprečujejo prikazovanje vaših oglasov, ko ljudje iščejo določeno besedo ali besedno zvezo. Dodajanje negativnih ključnih besed v oglaševalski kampanji poveča možnosti, da se bodo vaši oglasi prikazali iskalcem, ki bodo kliknili na oglas, in vam lahko pomagajo doseči največ klikov za določen proračun.

  1. NI CILJNEGA POZIVA K DEJANJU

V oglasu »pay-per-click« je vaš poziv k dejanju zelo pomemben! Oseba, ki išče nekaj na spletu verjetno, poskuša rešiti težavo ali dobiti odgovore na svoja vprašanja in vaš oglas je lahko rešitev. Ko ugotovite želje, probleme ali pogosta vprašanja svojih strank lahko, jih morate spodbuditi k dejanju.

Ko se vaši oglasi PPC prikažejo v rezultatih iskanja, morajo doseči 2 cilja:

  1. Povedati potencialnim strankam, da je vaš izdelek ali storitev rešitev njihove težave, in
  2. Kaj morajo stranke storiti, da dobijo rešitev.

Priporočilo: Razvijte jasen, ciljno usmerjen poziv k dejanju v svojih oglasih PPC. Potencialnim strankam obvezno povejte, kaj morajo storiti, z uporabo ustreznih besed, usmerjenih v dejanja (npr. »Kupite zdaj« ali »Registrirajte se danes«).

  1. SLAB LANDING-PAGE

Google Ads 1

Če resno želite kar najbolje izkoristiti Google Ads-ov potencial, morate začeti z »landing-pagom«. Ne pozabite na vedenje svojih strank. Kako pridejo na vaše spletno mesto? Kaj počnejo na njem? …  landing-page vam lahko ponuja odgovore na vsa ta vprašanja. Narediti, da je vaš landing-page zanimiv vašim strankam in da jim ponuja najboljše rešitve ter uporabniško izkušnjo. Tore bistvo je: VLAGAJTE V VAŠ LANDING-PAGE!

 

  1. NE UPOŠTEVATE ODNOSA

Pomembno je da pri Google Ads upoštevati vse elemente: keywords, ads in landing-page. Boljši je odnos med temi elementi, boljša je uspešnost vašega podjetja. Je preprosto in logično, vendar se zgodi, da tudi velika podjetja, ne samo začetniki pozabijo na upoštevanje tega odnosa.