Goji jagode recepti

Goji jagode ali tako imenovane volčje jagode, so čudoviti vir antioksidantov. Vedno bolj postajajo priljubljene in zato se vedno več ljudi zanima zanje. Predvsem ljudje v googlu, ko napišejo “Goji jagode recepti”, iščejo nasvete za uporabo goji jagod.

Goji jagode recepti je članek sestavljen za ljudi, ki raziskujejo uporabo goji jagod. Ti ljudje v resnici še ne vedo, kako jih bodo uporabljali (konzumirali).

goji jagode recepti

Po Tradicionalni kitajski medicini (TKM), goji jagode uporabljajo predvsem v raznih juhah, torej jih v bistvu skoraj vedno kuhajo. Verjetno tudi zato, ker v TKM skoraj vsa zelišča iz katerih izdelujejo TKM formule v bistvu kuhajo. Drugi pristop, h uživanju goji jagod, je dodajanje v smoothie ali razne sadne ali zelenjavne mešanice. Ne smemo pa pozabiti tudi dodajanje goji jagod v ajdovo kašo, proseno kašo ali ječmenovo kašo. Čudovito se prilegajo tudi k raznim drugim jedem. Potrebno je tudi nekaj eksperimentiranja z njimi.

Goji jagode recepti

  1.  Goji jagode dekokcija- 10 do 30 g sušenih goji jagod, vsujemo v hladno vodo, ter posodo postavimo na štedilnik. Ko voda z goji jagodami zavre, zmanjšamo ogenj in tako počasi kuhamo še kakih 30 min. Na površju voda ne sme vret temveč občasno se kreira kak mehurček. Ko se taka goji juha ohladi, jo lahko pijemo. Vedno pripravimo svežo goji juhico.

Več receptov z Goji jagodami:

  1. Goji jagode, pridelane ekološko kaša iz žitaric.  Naj si bo ajdova kaša, ječmenova kaša ali prosena kaša, vedno lahko dodamo pest goji jagod. Lahko jih vmešamo v kašo, ter nato prelijemo z vročim mlekom ali kakim drugim vročim napitkom. Čez čas se vse skupaj zgosti in je podobno kakem pudingu.Goji jagode recept za kašo3. Goji jagode čaj. Zanimiv je tudi recept za goji jagode v čaju. To je zelo preprost postopek, saj ni potrebno ne kuhati ne kaj preveč mešati. Preprosto goji jagode vsujemo v skodelico v kateri bomo pripravili čaj, dodamo čaj in zalijemo z vrelo vodo. Počakamo da se ohladi in že lahko pijemo (in jemo :))

Zelo zanimivo je tudi dejstvo, da goji jagode v bistvu zgostijo mešanico, če jih prelijemo z vročo vodo.

Pomagali smo si s tem prispevkom strani one green planet