Prednosti drsnih vrat na vhodu v garderobno sobo

Pri opremljanju in odločitvi, da bomo zraven svoje spalnice, postavili garderobno sobo, kot ločen prostor, ki ga bomo imeli prvenstveno res samo namen za garderobo, eno izmed najpogostejših vprašanj, predstavljajo drsna vrata za garderobne sobe.

drsna vrata za garderobne sobe

Kakšna vrata so najbolj primerna za garderobne sobe in prostore?

Dostikrat, ko gre za rešitev pri kateri si bomo garderobno sobo, uredili kar v obstoječem prostoru ob spalnici (ponavadi je to kakšna prostorska niša v mansardi ali drugod), je vhod v ločen, garderobni prostor definiran že vnaprej. V teh primerih so tudi podboji ponavadi že vgrajeni in k temu vhodu je najbolje, če vhod garderobne sobe opremimo kar s klasičnimi, krilnimi vrati. Kakor, da vstopamo v posebno sobo.

V primeru, da garderobno sobo opremljamo oz. postavljamo na novo, pa le to postavljamo največkrat zaradi lepega videza in pa prostorske stiske. Če pa želimo s prostorom ob spalnici, prihraniti, pa je garderobna soba sigurno ta, ki nam ne želi odjemati preveč prostora – torej bomo ob njo opremili vhod z drsnimi vrati.

Drsna vrata, po eni strani, naredijo pridih moderne garderobne sobe, po drugi strani so lahko tudi steklena (kar vpliva na svetlost in preglednost spalnice), po tretji pa jih lahko vgradimo v samo steno ali ob steno garderobnega prostora.

Drsna vrata za garderobne sobe, so od klasičnih bistveno bolj primerna tudi iz vidika notranje opremljenosti garderobne sobe.

V garderobno sobo, kot vemo, največkrat postavimo samostojne obešalnike, regale, manjše komodice in pač pohištvo, ki ga potrebujemo za vso našo garderobo. V kolikor imamo vhod v garderobo urejen s krilnimi vrati, ki se celo odpirajo navznoter), pa vsega tega pohištva v garderobno sobo, ne moremo pospraviti, Saj moramo pustiti prost prostor za odpiranje vrat v garderobni prostor.

V tem primeru smo prisiljeni v garderobno sobo postaviti po meri izdelano pohištvo, (npr. vgradne omare), ki pa že samo iz cenovnega vidika, največkrat za kar precej denarja, podraži opremljanje garderobnega prostora (1).

Zanimiv primer garderobne sobe ob spalnici, z drsnimi vrati, boste našli tudi na tretji sliki, na tej povezavi.

Zato boste manjše kose pohištva, ki so tudi cenovno zelo ugodni iz vidika opremljanja garderobnih sob, našli največkrat med boljšimi pohištvenimi spletnimi trgovinami. Ena takšnih je nedvomno, na povezavi.

Iz vidika cene so za drsna vrata za garderobne sobe, najcenejša tista, ki so izdelana iz navadnega iverala. Hkrati so takšna drsna vrata, tudi najlažja. Nekoliko dražja so drsna vrata, ki vključujejo še stekla ali/in ogledala, najdražja pa tista, ki so izdelana iz iverala v visokem sijaju ter z dodatnim dekorjem (svetila, blažilci, mehko zapiranje,….)

Lahko pa se za zapiranje garderobne omare uporabijo tudi steklena drsna vrata. Steklena vrata se lahko izdelajo iz peskanega stekla, lahko pa se na steklo, iz katerega se izdelajo, izdela želen peskan vzorec. Vrata so lahko izdelana tudi iz barvnega stekla v poljubni barvi, lahko pa se steklo tudi potiska z vzorcem, motivom ali fotografijo po izbiri, podobno, kot se to izvede za kuhinjska stekla.

Dodatni primeri garderobnih sob, tukaj.

Še: pri montaži drsnih vrat (2, 3) na vhodu v garderobno sobo, najbolj svetujemo, da le ta vgradite tako, da segajo do stropa. To je, tako iz vidika najugodnejše cene, kot tudi iz vidika najhitrejše in najlažje montaže, zdaleč najbolj praktična in hitra rešitev.

Oznake besed: drsna vrata za garderobne sobe