Doma narejena omara

Ste že kdaj razmišljali, da bi si sami doma naredili omaro, ampak niste sigurni kaj vse potrebujete za njeno izdelavo in kje dobiti potreben material. Razni vrtalniki in ročno orodje vam lahko pri njeni izdelavi zelo pomaga. Potreben material pa je najbolje, da kupimo v trgovini »vse za dom«, kjer vam lahko vse tudi narežejo po željnih merah.

Poskrbite za varnost

Preden se lotite dela morate poskrbeti za vašo varnost. V opremo spadajo delavske rokavice, zaščitna očala, da nam kaj ne pade v oči in ne povzroči nevšečnosti. Imeti morate tudi zadosten prostor, še najbolje je ča se dela lotite zunaj na lepem vremenu, kjer z prostorom ne boste omejeni, poleg tega pa vam čiščenje ne bo vzelo veliko časa.

Lotimo se dela

Ko imamo ves material in orodje pripravljeno, ter vse izmerjeno, se lahko lotimo dela. Najbolj preprosto nam bo, če najprej vse deske skupaj zlepimo z lepilnim trakom, da bomo videli kako izgleda, naredimo še manjše popravke, če nam kaj ni všeč. Označite luknje, kjer boste vrtali, ampak bodite pozorni, da ne boste pregloboko oziroma postrani, saj boste s tem uničili robni del, tako bo nadaljnja izdelava nemogoča. Ko ste omare sestavili, jo lahko se polakirate v primeru, da imate naraven masivni les, in s tem pripomorete k njenemu izgledu.

Končni izdelek

Ko končate in se vaš lak posuši oziroma če ni bilo potrebno lakiranje, lahko vašemu izdelku dodate neke koleščke ali noge, da se vaša omara ne bo drsala sem in tja. Dodate tudi kljuko za lažje odpiranje. Če ste bili pri merjenju natančni in natančni pri izdelavi, bo vaša omara v vaše prostore sedla kot ulita.

doma narejena omara