Brezglutenska hrana

Vsi, ki potrebujete hrano brez glutena oz. vsi, ki vas brezglutenska hrana, zanima, boste v spodnjem zapisu našli praktične napotke o tem kje lahko najdete spletna mesta za vso raznovrstno brezglutensko hrano, konkretno pa tudi kje npr. dobite brezglutensko moko in podobno.

Vse brez glutena na enem mestu

Če iščete eno mesto, kjer je mogoče kupiti vso hrano brez glutena in nimate časa raziskovati med fizičnimi trgovinami v vašem mestu, boste seveda do trgovin, ki prodajajo brezglutensko hrano, najhitreje in najlažje prišli čez splet.

Spletne trgovine z breglutensko hrano so danes na slovenskem trgu zelo številne, med verjetno vsemi vami, najbolj poznano brezglutensko trgovino pa sodi spletna trgovina ZlataPtička.si, kjer najdete najrazličnejše izdelke brez glutena (bio chia semena, bio kokosovo moko, bio maco v prahu, camu moko, piškote brez glutena in drugo).

brezglutenska hrana

Brezglutenska moka kje kupiti

Nedvomno je brezglutenska moka, kot osnovo živilo hrane brez glutena, ena izmed tistih, jih ljudje npr. s celiakijo ali katero drugo avtoimuno boleznijo, iščejo na trgu.

Vendar pa vsi, ki potrebujete osnovna živila (kot  je npr. moka brez glutena), že veste, da izključitev glutena iz prehrane, v popolnosti niti ni najbolj enostavna. Predvsem moramo biti pri izdelkih, ki po naravni poti, ne vsebujejo glutena, previdni, saj pri mnogih izmed njih, v procesu pridobivanja oz. proizvodnje lahko pride do navzkrižne kontaminacije.

Kot vemo je celiakija oz. glutenska enteropatija (1) neozdravljiva avtoimunska bolezen, ki največkrat prizadene črevesje in kot tako jo smatramo za primarno obolenje tankega črevesja.

Kdor išče, ne samo moko brez glutena, temveč tudi ostale artikle brez glutena, si lahko na spletu poišče precej trgovin, ki ponujajo izdelke brez glutena.

Treba pa je vedeti, da moka brez glutena ne rabi biti samo običajna moka, ampak, da danes, na srečo, obstajajo še druge moke (npr. zelena bananina moka, proteinske moke, ki so največkrat mešanica 15% beljakovin in vsebujejo celo do desetkrat manj ogljikovih hidratov kot običajen pšenični polnozrnat kruh.

Krasen video za kruh brez glutena, si lahko ogledate tudi spodaj: