Blokirane čakre so lahko tudi vzrok za bolečino

kako očistimo čakreSedem čaker v našem telesu, predstavlja sedem energijskih centrov in mu pomagajo, da se povezuje z vesoljno energijo. To je univerzalna energija, ki jo imenujemo tudi chi, či ali ki. Chi se pretaka po telesu in sicer od spodaj navzgor in vsaka posamezna čakra, predstavlja višjo stopnjo bivanja. Vsaka čakra skrbi za najbolj pomembne organe našega živega organizma in je povezana z žlezami in živčnimi spleti. Če je kakšna čakra blokirana, lahko pride do bolečine ali se razvije bolezen. V tem primeru se seveda postavi vprašanje, kako očistimo čakre, da preprečimo bolečine in razvoj hujših bolezni.

 

Kako očistimo čakre in preprečimo bolečine?

 

Blokade na čakrah, vplivajo na celoten organizem, težave se tudi prenašajo iz ene čakre na drugo. zato ni dovolj, da očistimo samo eno čakro, pač pa se moramo posvetiti vsaki posebej. Večina med nami, ima blokirano vsaj eno čakro, kar povzroča težave mišicam, žlezam in živčevju.

 

 

Če imamo odprte in pretočne čakre, smo polni energije, zdravi in se veselimo življenja. Kadar pa so naše čakre zablokirane, se lahko pojavi depresija, občutek nezbranosti, nelagodja in neravnovesja.

 

čakre

Probleme ne povzročajo samo blokirane čakre, pač pa nam lahko težave povzročajo tudi preveč delujoče čakre. Kadar je ena od naših čaker preveč intenzivna, lahko to prav tako vodi v izčrpanost in bolezen.

 

Kdo je bolj dovzeten za neravnovesje čaker?

 

Za neravnovesje čaker, so bolj dovzetni ljudje z nizko in negativno samopodobo, ki pogosto nase prevzemajo tegobe drugih.

 

Pravo opustošenje naredi tudi stres, razni pretresi in šoki, pa vplivajo na srce, sončni platež in trebuh. Izredno nevarna je uporaba mamil, saj čakre izredno hitro odprejo in jih lahko pri tem poškodujejo.  (1)

čakre zdravljenje

 

 

Za uravnovešenje čaker, si lahko pomagamo s telovadbo, meditacijo, masažo, jogo in z raznimi dihalnimi tehnikami. Pomaga tudi zdravljene s kristali in nošenje energijskega nakita s kristali.

 

Zanimalo vas bo tudi: Preprosti nasveti za izvajanje obreda po Feng shui

 

 

 

Prav tako lahko boleče mesto nežno masiramo, da se energija lažje sprosti. Med ljudmi se ves čas odvija energija, zato se naj bolniki družijo samo z pozitivni in zdravi ljudje. (2)