Biobizz Bio Bloom: Predstavitev gnojila, uporaba in doziranje

Gnojilo za cvetenje Biobizz Bio Bloom Grinšot je gnojilo, katero je namenjen cvetočim rastlinam, ki tvorijo plodove. Primerno je za vse cvetoče rastline ter plodovnice v fazi cvetenja. Njegovo N:P:K razmerje je 2:7:4 in takoj vidimo, da je to gnojilo bogato s fosforjem (P) in kalijem (K), nekaj manj pa z dušikom (N), kateri v tej fazi življenja rastlin ni toliko pomemben. Bolj pa sta potrebna fosfor in kalij.Biobizz Bio Bloom

Biobizz Bio Bloom – Predstavitev gnojila

Biobizz Bio Bloom pa vsebuje tudi 70 mikro hranil v sledovih ter mnogo naravnih aminokislin. Gnojilo za cvenje Bio Bloom je organskega, torej ekološkega izvora in ima tudi ekološki certifikat. Njegova lastnost je tudi, da nudi vašim cvetovom prijeten okus in vonj. Faza cvetenja je zelo občutljiva in delikatna faza življenja rastline. Takrat rastlina usmeri vse svoje energije v tvorbo cvetov in kasneje plodov. Vsako pomanjkanje, katero se pojavi v fazi cvetenja rastline pusti za sabo hude posledice. To se kaže v mnogo manjši teži pridelka ali plodov. Kot smo že zgoraj omenili, je to gnojilo bogato s fosforjem in kalijem, katera sta poglavitni makro hranili v tej fazi cvetenja.

Biobizz Bio Bloom nutrient scheduleUporaba gnojila za cvetenja Bio Bloom

To Biobizz gnojilo v osnovi uporabljamo med fazo cvetenja, vendar če pogledamo Biobizz grow schedule ali tabelo gojenja, ugotovimo, da proizvajalec svetuje njegovo uporabo že takoj od prvega dneva, ko rastlina vstopi v fazo cvetenja. Pomembno je, kar tudi poudarja proizvajalec, da gnojilo vlijemo v vodo in ga zmešamo, predno dodamo novo gnojilo ali ojačevalec rasti ali cvetenja. To omogoči, da se delci gnojila dobro raztopijo, predno dodamo nova hranila, saj se v nasprotnem primeru lahko pride do sesedanja hranil v raztopini.

Doziranje gnojila Biobizz Bio Bloom

Gnojilo za cvetenje Biobizz Bio Bloom doziramo po naslednjem postopku:

V začetku faze cvetenja, torej od prvega tedna cvetenja pa vse do konca tretjega tedna dodajamo 1-2 ml na 1 l vode za zalivanje. Četrti in peti teden dodajamo 3 ml na 1 l vode, ter od šestega do osmega tedna 4 ml na 1 l vode. Zadnja dva tedna zalivamo samo z vodo.

VIR: http://www.biobizz.com/products/#bio%C2%B7bloom