Ali se odločiti za otroško sobo po naročilu?

Večina vseh nas, staršev, ki smo na pragu prvega ali ponovnega opremljanja otroške sobe, se seveda med prvimi tremi odgovori pri izbiri pohištva za otroško sobo, sigurno vpraša ali se odločiti za otroško sobo po naročilu ali pač takšno, ki je že izdelana vnaprej.

V zadnjem času se mnogi, tudi v otroške sobe nameščajo določene komponente iz stekla. Mnogi so pri tem malce skeptični, kar se tiče varnosti. A strah je popolnoma odveč. Za izdelavo steklene stenske obloge ali steklena vrata, se namreč uporabi varnostno steklo. Ena od glavnih prednosti stekla je, da je izredno preprosto za vzdrževanje, ob tem pa lahko za stensko oblogo tudi poljubno poslikavo ali barvo po želji.

Takšno, ki jo ponavadi najdemo npr. na različnih spletnih mestih – je lepo nakrancljana, v enkratnih barvah, pa tudi oblike avtomobilčkov, figuric, junakov iz risank in podobno so izdelane iz pohištva.

Ali se odločiti za otroško sobo po naročilu?

Ker normalno najprej pogledamo proti ceni, je misel na otroško sobo, da bi jo dali izdelati po merah otroškega prostora, kmalu hitro v drugem planu.

In gledamo zgolj še med otroškim pohištvom, ki se kot celovit sestav npr. s pogradom, pisalno mizo, garderobno omaro in še kakšno dodatno komodo, ponuja v celoti.

Takšne komplete otroških sob najdemo tudi v vseh večjih trgovinah, tipa Lesnina, Dipo,…

Ali se odločiti za otroško sobo po naročiluIn tudi, če primerjamo cene otroške sobe, ki se ponuja v kompletu napram ceni, ki si jo damo izračunati za otroško sobo po naročilu, tehtnica hitro globoko prevaga v jasno smer.

Odločimo se za tipsko in vnaprej izdelano otroško sobo.

Nakar nastopijo težave

Otroška soba, ki smo jo izbrali, ni dobavljiva v barvah, kot želimo sami ali kot želi naš otrok (če gre za mladosntika, je slednje lahko že velik problem).

Naslednja težava je, da moramo to pohištvo v največ primerih, sami pripeljati na dom. Nato pa tudi doma sestaviti.

S čimer je povezano naslednje vprašanje. Kako je z garancijo otroškega pohištva, če ga sestavljamo sami. Garancija se namreč pogosto sklicuje na nepoškodovanost ter strokovno montažo. (vprašanje koga?).

Kot najpogostejša težava pa se pojavi ta, da kupljenega pohištva za otroško sobo ne moremo v sobi v celoti razporediti tako, da z njim optimalno izkoristimo celoten otroški prostor.

Kar ima za posledico, da na vsakem koncu in kraju otroške sobe, ostaja nekaj prostora neizkoriščenega.

Npr. ob pisalni mizi se rado zgodi, da ostane nekaj cm prostora do okenske police, pograd zelo težko nasploh v kakršnikoli obliki dobimo v otroško sobo, ki se npr. nahaja v mansardi, garderobno omaro moramo v vseh primerih (zaradi ravnega stropa omare same) postaviti vedno ob glavno in visoko zidno steno – četudi pogosto v tem primeru omara zastira dotok naravne svetlobe v prostor. Ta pa je izjemno pomembna za to, da ob okno postavimo pisalno mizo.

Zato je dilema ali se odločiti za otroško sobo po naročilu, dostikrat dvorezen meč.

Zakaj?

Ker, če gledamo samo na ceno, dobimo manj kakovostne materiale, razporeditev pa po raziskavah, 45% staršev ni več všeč po vsega dveh mesecih.

Kar ima za posledico, da zelo hitro začnemo po otroški sob pohištvo prestavljati.

Pri čemer ne smemo pozabiti na to, da se otroški okus najhitreje spreminja.

Tipsko kupljenemu otroškemu pohištvu, pa boste težko v enakih barvnih ali materialnih odtenkih, dodali kak dodaten kos pohištva. Medtem, ko, če se odločite za otroško sobo po naročilu,s tem, ne boste imeli težav.

Ko boste naslednjič razmišljali ali se odločiti za otroško sobo po naročilu, se spomnite naših nasvetov.